Brieven aan BN’ers – Beste Céline, vriendin van Wibi Soerjadi,…

Ik hoop dat je, tussen het verliefd zijn op Wibi door, even tijd hebt om deze brief te lezen, Céline. Of mag ik je ook, net als Wibi, Slientje noemen? Ja, ik denk eigenlijk dat dat wel mag. Als een pianognoom met een ziekelijke voorliefde voor Disneyfiguren het mag, waarom ik dan niet?

Slientje dus. De reden dat ik je deze brief schrijf, is diezelfde pianognoom met een ziekelijke voorliefde voor Disneyfiguren, en dan met name het feit dat jij, een achttien jaar jongere kunsthistorica het bed met hem – en waarschijnlijk de nodige Mickey Mouse-knuffels – deelt. Hoe zit dat precies? Maakt het deel uit van een of andere bizarre weddenschap tussen jou en je vriendinnen? Ben jij stiekem een geheim agent en is je relatie met Wibi een cover-up voor een staatsgevaarlijke missie waar niemand wat van mag weten?

Het zijn de enige twee verklaringen die ik heb kunnen bedenken tussen 9 maart en nu. Op 9 maart kreeg ik lucht van jullie relatie via een filmpje op de Telegraaf-site. Wilma Nanninga belde aan bij de pianognoom, die onmiddellijk vertelde dat hij stapelverliefd was. Op jou, Slientje. Even later kwamen jullie samen van de trap af lopen en zagen we beelden van jullie op zo’n spelcomputermotor waar normale mensen vroeger wel eens op zaten in een spelletjeshal – Wibi heet er eentje thuis staan.

Jij zat achterop het gevaarte, terwijl Wibi driftig aan het stuur trok. Je bewoog mee als het apparaat naar links of naar rechts ging en hield je stevig vast aan Wibi, die in een driedelig kostuum op de nepmotor zat. Je kunt je voorstellen dat de beelden stof tot nadenken gaven, zeker omdat je tussendoor nog zei dat Wibi ‘superstoer’ en ‘heel erg sterk’ is.

Sindsdien ben ik jullie een beetje in de gaten gaan houden. Nou ja, ik heb alleen maar het twitteraccount van Wibi gevolgd en na fotootjes waarop van Wibi – met grappig bedoelde bijschriften – waarop jij Pringles eet, frisdrank slurpt, als paashaas bent verkleed, samen met Wibi een zure mat soldaat maakt, en jullie naast elkaar zittend met elkaar telefoneren, wist ik het: het is of die weddenschap of de cover-up. Zeg het maar, Slientje.

Vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Op de nepmotor:

Nog eentje: 

Één reactie op “Brieven aan BN’ers – Beste Céline, vriendin van Wibi Soerjadi,…”