Billy the Exterminator

Zou de ongediertebestrijder in Nederland z’n werk doen op twee klompen en in een overal met zo’n geinige rode boerenzakdoek erboven om de hals geknoopt? Ik denk het niet. In de Verenigde Staten gebeurt wel zoiets. Daar gaat een als cowboy verklede man in zijn realityshow de huizen langs om mensen te helpen met het dierlijk gespuis dat in en rondom die huizen scharrelt.

Billy the Exterminator heet-ie. En waar ik zonet nog schreef dat het een cowboy is, moet ik het misschien toch anders formuleren. Ik zou waarschijnlijk horden woedende cowboys achter me aan krijgen als ik dat zou volhouden. Billy the Exterminator is namelijk een in het leer gestoken aansteller met een sikje en een hoed op z’n kop.

Billy heeft ook een broer, die het nog gekker maakt: Ricky, een bonenstaak met een gek zonnebrilletje op, een strakke broek om z’n kont en een voorkomen dat verder de schijn wekt dat hij jonge meisjes in z’n kelder vasthoudt.

Samen vecht dit duo op geheel eigen wijze tegen ongedierte. Dat kan van allerlei ongedierte zijn. Ik heb ze al – in Nederland zendt RTL7 het programma op zaterdagmiddag uit – een bijennest te lijf zien gaan, al haakte Ricky daar halverwege af omdat hij werd gestoken door een bij. Maar ook voor een vos in de tuin draait het duo de handen niet om.

Op zoek naar nog meer heldendaden kwam ik op YouTube zelfs een filmpje tegen  waarin Billy en Ricky een slang proberen te vangen met behulp van een bladhark. Billy zwaait het ding wild heen en weer en warempel, even later heeft hij een slang in z’n handen. Een knap staaltje ongediertebestrijding.

Maar het meest was ik onder de indruk van de wilde achtervolging van een alligator in een zwembad. In een technisch perfect uitgevoerde schoolslag probeert Billy het beest in te halen en bij de staart te grijpen. Eerst lukt dat niet, maar als Billy z’n schoenen demonstratief uitdoet en op de rand van het zwembad neerlegt, heeft hij het beest al snel te pakken. Een wilde worstelpartij tussen Billy en het beest later, waarbij het tuinmeubilair bijna sneuvelt, ligt de alligator op de kant te spartelen. Billy heeft het ‘m weer geflikt.

Inmiddels zit Billy in de bak omdat hij drugs heeft gebruikt.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Billy en de alligator: 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=b3ih96sMLq4