De Boekkoerier

Het gaat niet goed met de boekenbranche en daarom heeft boekhandel Scholtens + De Slegte nu De Boekkoerier bedacht. Dinsdagmiddag liep ik bij de Groningse vestiging van Scholtens + De Slegte bijna tegen het brommertje op dat de boeken binnen twee uur na bestelling bij je thuis bezorgt.

Ik bleef staan en keek eens goed naar het brommertje. Het leek me overgenomen van Pizzeria Dal Muffa aan de Korenstraat, waar het al een tijdje niet zo goed mee gaat. Die heeft net zulke brommers. Een sticker van De Boekkoerier eroverheen, een pukkelige puber er bovenop,  en het brommertje was klaar om boeken te bezorgen – nu even niet, want het stond behoorlijk in de weg op het trottoir.

Terwijl ik daar voor het brommertje stond, dacht ik ook na: een boekkoerier, hoe werkt dat eigenlijk? Krijg je ook gratis knoflooksaus bij een bezorgd boek? En brengen ze weleens per ongeluk een boek van Heleen van Royen langs als je er eentje van Gerard Reve hebt besteld? Wie maakt er gebruik van een boekkoerier?

Met name die laatste vraag hield me bezig. Je zou namelijk denken dat dat mensen zijn die geen tijd hebben om zelf naar de boekhandel te gaan. Maar ja, waarom zou je dan wel per se binnen twee uur een boek in huis willen hebben? Ik wist het antwoord op die vraag niet zo één-twee-drie en liep weer verder. Hopelijk hebben ze er bij bij Scholtens + De Slegte wat langer over nagedacht, want ik gun boekhandels het allerbeste.

(En daarmee bedoel ik eigenlijk een goedlopende boekhandel zonder dat ze hun toevlucht moeten nemen tot zoiets stupide als een boekkoerier.)

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

De Boekkoerierbrommer: