Brieven aan BN’ers – Beste Aad de Mos,…

Gisteren werd bekend dat Boer Aad z’n verkering uit is. Maar ondertussen gebeurde er nog iets veel belangrijkers met een andere Aad. Met Twitterfenomeen Aad. Met jou dus. Jij maakte het ook uit. Met mij. Je hebt me geblockt op Twitter. Met één druk op de knop nam je het fundament onder mijn bestaan weg, Aad.

Nooit meer kan ik een tweet van je lezen. Ongelofelijk! Ik was er voor je toen je op #de oirschotse hei door een #buizerd werd aangevallen tijdens de #jogging. Ik was er als je gewoon even een #bakkie ging doen bij #ramses. En laatst nog huilde ik zachtjes toen je een foto twitterde van een #eekhoorntje dat bij je in de tuin zat. En nu is het over. Zomaar.

Nou ja, zomaar. De reden dat je me hebt geblockt, is waarschijnlijk een grappig bedoelde tweet van mij waarin ik voorstel dat je een kindje maakt met Britt Dekker. Dat leek me grappig omdat zij bijna net zo ongrijpbaar twittert als jij, Aad. Jullie zoontje of dochtertje zou dan de Perfecte Twitteraar kunnen worden, was de gedachte.

Een compleet misplaatste tweet natuurlijk. En bovendien een grove belediging voor je vrouw Gerarda, die ik nota bene nog eens een keer via jou met haar verjaardag heb gefeliciteerd op Twitter. Those were the days…

En die days wil ik graag weer terug laten keren. Daarom: wat moet ik doen om weer toegelaten te worden tot je hashtaghemel? Excuses bied ik je bij dezen sowieso aan. #excuses, #excuses, #excuses! Maar ik ben tot meer bereid. Wil je soms dat ik je schaatsen slijp, zodat je de volgende winter weer als nooit tevoren over het Brabantse natuurijs glijdt? Of moet ik alle buizerds in Brabant een kopje kleiner maken, zodat jij weer veilig kunt joggen?

Ik doe het allemaal graag. Als ik je maar weer mag volgen. Ik beloof je dat ik me dan heel nederig zal opstellen. Geen flauwe grapjes meer. Ik heb mijn les geleerd. Alsjeblieft Aad, strijk over dat grote hart van je!  Ik ben pas 29 en kan het me niet voorstellen hoe het zou zijn mijn verdere leven verstoken te blijven van die 140 tekens tellende pareltjes van je.

Vriendelijke groeten,

Zwoebe Zwoebstra

PS. Andere mensen die deze brief aan Aad toevallig onder ogen krijgen: willen jullie @aad300 alsjeblieft een tweet sturen met het verzoek het account @zwoebe weer te deblokkeren?

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

De bewuste tweet: