Polonaisevoordekoning.nl

Technische vooruitgang, heet het. Ik ben er nog niet over uit. Tuurlijk, het is hartstikke handig dat ik dit stukje in de trein typ, en voor wat achtergrondinformatie zelfs even het world wide web kon raadplegen – toen ik na een kwartier eenmaal de WiFi van de NS aan de praat had.

Het is nog handiger dat je kunt bellen zonder snoer. Moet je je even bedenken hoe het zou zijn als mobiele telefonie en draadloos internet nog niet bestond; je zou op straat om de paar meter struikelen over de wirwar van snoeren. Het gepiep van de modems om je heen; het geluid zou zelfs de Roemeense accordeontriootjes en het oer-Hollandse draaiorgel in de winkelstraat overstemmen.

Maar er is ook polonaisevoordekoning.nl. Een website, met officiële virtuele oranje strik (om aan te geven dat het een officieel inhuldigingsevenement betreft) waarop alleen een filmpje staat. In het filmpje legt een stem uit dat we echt Hollands, met z’n allen dus, gaan vieren dat er een nieuwe koning is. Iedereen kan een filmpje van een polonaise uploaden en die worden dan aan elkaar geplakt. Godverdomme!

Ik ben even koekhappen tot 1 mei. Alleen, in een donkere grot.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.