Chef Corners

Op de gezichten van abriproducenten in Rotterdam en omstreken verschijnt een steeds bredere glimlach. Een volle Coolsingel en het daarmee gepaard gaande ‘pleintje verbouwen’ komen met de wedstrijd dichterbij. Zeker nu Graziano Pellè sinds afgelopen zondag Chef Corners is bij de Rotterdammers.

Pellè kreeg z’n nieuwe functie nadat Feyenoord een week eerder tegen PEC Zwolle twee treffers incasseerde uit een corner. Een Chef Corners, dacht trainer Ronald Koeman aan de ontbijttafel, dan kan er niks meer fout gaan. Iemand die de boel als een dictator regelt bij een hoekschop tegen. Geen stom geschreeuw en gedoe meer van elf bijdehante mannetjes. Eén sterke leider. Een hoekschophitler.

Bartina knikte.

En het was ook wel duidelijk wie dat zou moeten worden. Er loopt er bij Feyenoord maar eentje rond die Roel van Velzen op z’n kruin kan kijken. Graziano Pellè. Een paar jaar geleden nog verguisd in Nederland en nu Chef Corners. Het kan snel gaan in de voetballerij.

Pellè is ondertussen blij met z’n nieuwe functie. Hij wil er echt wat van maken. Denkt ’s nachts in bed aan niets anders meer, getuige ook de volgende quote: ‘Ik ben lang, de tegenstander zal sowieso de corner hoog over mij heen moeten trappen. Dat betekent automatisch meer reactietijd voor de keeper.’

En warempel: Feyenoord kreeg het afgelopen weekend tegen PSV niet  één treffer tegen uit een corner. Chef Corner. Het werkt. Al tijden trouwens. Alleen heette het toen Pellè, jij bent lang en gaat bij de eerste paal staan om alle ballen weg te koppen. Nu ben je een Chef. Ik denk dat het een trend gaat worden in de voetbalwereld, en niet alleen bij corners. Jeremain Lens, Chef Spelerstunnel. Klinkt ook wel lekker.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

13 reacties op “Chef Corners”