Obese – Amanda

Obese is het tv-programma waarbij je steeds denkt dat iemand het dikkerdpak openritst en Wendy van Dijk er uit tevoorschijn komt, maar je tegelijkertijd ook weet dat dat helemaal niet kan omdat Wendy van Dijk vaak naast de dikkerd in kwestie staat. Ze zet dan een ernstig gezicht op en zegt dingen als: zeg dikkerd, jij moet minder kroketten eten, want anders ga je dood! – ze zegt het inderdaad op een wat minder directe manier, maar de boodschap is hetzelfde.

Zo ongeveer het eerste wat RTL in de derde aflevering van Obese liet zien van de 140 kilo zware Amanda was het aarsgewei dat getatoeëerd zat tussen de vetkwabben boven haar derrière – heet dat ook zo als het eigenlijk een hele dikke reet is? Ik voelde medelijden met de Henk Schiffmacher die dat klusje had moeten klaren. Zo run je een leuke zaak met de naam ‘Tattoo Wim’ of ‘Tattoo Bob’, zo zit je in twintig kilo vet te peuren met je inktnaald.

Ook met Patrick had ik medelijden. Patrick was de vriend van Amanda, die bij het begin van de aflevering ongeveer zes keer in Amanda paste. Patrick was klein en Amanda was enorm. Amanda was zo enorm dat mensen op straat op haar af kwamen om te vragen hoe lang ze al zwanger was. Het zag er koddig uit als ze naast elkaar stonden. Toen Patrick nog maar drie keer in Amanda paste, werd hij door haar gedumpt.

Er waren nu andere mannen in haar leven. Uiteraard de boze mompelmarokkaan Radmilo Soda, die Amanda bij een training op het strand daadwerkelijk probeerde te laten bevallen door haar eerst drie keer een bal in de lucht te laten gooien en daarna – ze was moe – met de benen omhoog in de baarstand op het zand te leggen.

Er was ook nog Melvin Bouterse, een Surinamer met een fout snorretje en een buitenproportioneel groot achterhoofd. Hij was haar personal trainer, die Amanda bij de eerste keer op de hometrainer ‘spikkeltjes liet zien’, zoals ze het zelf formuleerde. Waarschijnlijk waren het toen nog van die gekleurde spikkeltjes, op een softijsje in de grootste hoorn. Ze was immers hartstikke dik.

Maar later viel Amanda af. Ze viel heel veel af. Hoe meer ze afviel, hoe definitiever de scheiding van Patrick werd. Ze kon nu wel wat beters krijgen dan die iele dwerg  – een sportschooltype met de naam Evan, zo werd duidelijk toen ze op een gegeven moment innig verstrengeld met een testosteronmonster op de bank lag.

Haar scheiding van Patrick ging gedurende de aflevering gepaard met de nodige onbedoelde woordgrappen. Door het gewicht van Amanda waren ze uit elkaar gegroeid. Ze had altijd al een onderbuikgevoel dat het niks werd. En ze wilde hem niet langer aan het lijntje houden.

Verder viel er niet veel te lachen, omdat Amanda een wandelend vat van onverwerkt leed bleek. Of zoals spraakwaterval Radmilo het zei: ‘Ze zit met emoties.’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Amanda en haar tatoeage:

 

Amanda in de baarstand:

Melvin Bouterse:  

33 reacties op “Obese – Amanda”