Obese – Superstanley

Obese is het tv-programma waarbij je steeds denkt dat iemand het dikkerdpak openritst en Wendy van Dijk er uit tevoorschijn komt, maar je tegelijkertijd ook weet dat dat helemaal niet kan omdat Wendy van Dijk vaak naast de dikkerd in kwestie staat. Ze zet dan een ernstig gezicht op en zegt dingen als: zeg dikkerd, jij moet minder kroketten eten, want anders ga je dood! – ze zegt het inderdaad op een wat minder directe manier, maar de boodschap is hetzelfde.

Aflevering 2 van Obese stond in het teken van de Surinaamse dikkerd en tekenaar Stanley. We maakten kennis met hem toen hij ’s ochtends uit zijn bed rolde. Letterlijk rolde. Stanley was niet meer in staat normaal op te staan en had dus de Stanleyshuffle bedacht: een draai waarmee hij handig gebruik maakt van de middelpuntvliedende kracht van z’n pens en zo in één keer doorrolt tot hij op de rand van z’n bed tot stilstand komt. Daar moet hij dan iedere ochtend even uithijgen en bijkomen van het opstaan. Het is een hele inspanning, zo’n shuffle. Zeker voor iemand die 229 kilo weegt.

Uit de metingen van personal trainer en mompelmarokkaan Radmilo Soda bleek dat de helft van al die kilo’s vet was. 115 kilo aan vet, het maakt Stanley tot een nieuw soort superheld. Hij is half mens, half vet. Overdag vreet hij zich helemaal klem, ’s nachts… ehh.. ja, ook: Superstanley!

Toen Radmilo de dikke superheld even later onderwierp aan een fysieke test – overigens zweette Superstanley bij de metingen ook al als een otter – legde die binnen mum van tijd zijn Kryptonite bloot: bewegen. Hij hupte een paar keer en viel bijna flauw. Ook het op-een-matje-liggen-en-weer-opstaan ging niet vanzelf. Ondanks zijn shuffle lag Superstanley na twee keer opstaan compleet voor pampus. Op een gegeven moment lag hij er zelfs zo bij dat ik het lumineuze idee kreeg hem uit te gaan baten als springkussen. Ik hoopte daarom dat hij niet te veel zou afvallen.

Dat leek helemaal goed te komen, want Superstanley had nog een tweede Kryptonite: eten. Superstanley at tijdens zijn afvalpogingen nog maar negen aardappelen per dag in plaats van de gebruikelijke veertien en hij at als ‘tussendoortje’ iedere dag een hele koffer vol met rijstwafels, mueslibollen en andere dingen die niet meer gezond zijn als je er iedere dag een hele koffer van opeet. Soms bleef het niet bij die koffer en vrat hij ook nog patat. Als er na die bestelling toevallig een hamburger voor z’n neus stond op de toonbank van de snackbar bestelde hij die ook nog even.

Het afvalproces van Superstanley ging dus met vallen en opstaan – via de Stanleyshuffle. Aan het eind van de aflevering was hij twee Oost-Europese turnstertjes aan vet kwijt. Helaas voor Superstanley denk ik dat ik ‘m over een paar weken – en dus een kleine duizend aardappelen en een paar vreetbuien verder – weer als springkussen kan uitbaten.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Superstanley doet de Stanleyshuffle

Superstanley in vol ornaat

Superstanley als menselijk springkussen

10 reacties op “Obese – Superstanley”