Paracetamolverbod

Vanaf 10 januari mogen drogisterijen geen grootverpakkingen paracetamol meer verkopen. Er proberen te veel mensen zelfmoord te plegen met de aspirines. Gek, want ik gebruik ze juist om te voorkomen dat ik zelfmoord pleeg. Bij een kater from hell bijvoorbeeld, waarbij de sloopkogel in mijn hoofd me doet verlangen naar een trein die met 120 kilometer per uur over me heen rijdt, neem ik er even twee. Daarna wil ik dat de trein met nog maar 60 kilometer per uur over me heen rijdt. Prima spul dus.

Maar niet om zelfmoord mee te plegen, lijkt mij. Het is nogal een gedoe, met al die pilletjes. Toch kreeg het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (dat bestaat) maar liefst 2762 meldingen binnen van paracetamolvergiftigingen. Daarop besloot het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen de verkoop van pakjes met honderd aspirientjes bij drogisten te verbieden. Straks moet je naar twee verschillende drogisten als je dood wil. Ook dat nog.

Je kunt natuurlijk ook gewoon iets anders kopen bij de drogist als de grootverpakkingen paracetamol straks niet meer in de schappen liggen bij de drogist, want je maakt het mij niet wijs dat je na het drinken van negen flessen douchegel met perzikextract nog vrolijk rondhuppelt. Bijkomend voordeel: je ruikt lekker als ze je vinden. Dat is ook weleens anders met lijken, geloof ik.

Een paar pakjes condooms kopen en er 57 achter elkaar opeten, dat is natuurlijk ook een serieuze optie voor een zelfmoordpoging. En het mooie is, ergens klopt dat ook nog wel, want die dingen zijn er per slot van rekening om leven tegen te houden. Pluspunt is dat er allerlei smaken condooms zijn. Zelfmoord met aardbeiensmaak, wie wil dat nu niet?

Mogelijkheden te over dus, om je na het paracetamolverbod op een veel fijnere manier drogistgerelateerd van kant te maken. Niet meer dat gezeik met die vieze bittere pilletjes, die zich alleen weg laten spoelen met liters water.

En voor de medewerkers van de drogist wordt het er ook alleen maar leuker op. Bij de drogisterijdames knaagt er nu toch elke keer een mannetje aan het geweten als ze weer eens een grootverpakking paracetamol verkopen: Zou hij niet…? Elke grootverpakking paracetamol die de drogist verlaat voelt voor zo’n mevrouw als de knal die een machinist voelt wanneer hij te maken krijgt met een springer. Terwijl ze bij iemand die de hele condoomvoorraad opkoopt alleen denken: Die gaat lekker neuken dit weekend!

Een prima besluit dus, van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.