Van der Vaart

Rafael van der Vaart en Sylvie van der Vaart gaan scheiden. Dat wist u al, want het is het best gelezen bericht op nu.nl. Ik vind het goed nieuws. Ik heb het namelijk nooit een goed huwelijk gevonden. Althans niet voor Rafael en voetbalminnend Nederland. Wel voor Sylvie.

Sylvie Meis was een onbeduidende soapie en clipjesaankondigster uit Brabant, en Sylvie van der Vaart is een BD’er, die onlangs in Wetten dass…? achterop een tandem zat met een kartonnen caravan erachter. Precies wat ze altijd wilde: zoveel mogelijk aandacht en roem – al is het achterop een tandem met een kartonnen caravan eraan vast.

Het probleem is dat Rafael voorop de tandem zat. Op YouTube staat een filmpje van ‘het incident’, zoals ik het maar even noem. Een glimmende Duitser loopt door de studio en neemt Rafael en Sylvie mee naar de plek des onheils. Trots vertelt hij het Nederlandse echtpaar dat hij ze wil laten fietsen op een tandem met een kartonnen caravan erachter. Sylvie moet lachen en babbelt wat met de glimmende Duitser. Rafael wil zo snel mogelijk op de fiets stappen en wegfietsen. Naar het einde van de wereld waarschijnlijk. Oioioioioioioioi, zegt hij ook nog besmuikt. Dan fietsen ze weg. Rafael lacht als een boer met kiespijn.

Een paar maanden later, op oudejaarsnacht, kwam het er allemaal uit. Rafael sloeg Sylvie. Een milde straf voor iemand die je voorop een tandem met een kartonnen caravan eraan vast door een studio laat fietsen. Maar het sprookjeshuwelijk is wel voorbij. Rafael sloeg Sylvie niet alleen; ze waren ook nog ‘uit elkaar gegroeid’. Zo kun je een rondje door een Duitse studio op een tandem blijkbaar ook noemen.

Hoe het ook zij, het zit erop voor Rafael. En voor de voetballiefhebber. Geen plaatsvervangende schaamte meer als die schitterende voetballer bij een glimmende Duitser of Ivo Niehe moet opdraven omdat z’n vrouw dat zo graag wil. Gewoon weer alleen genieten van dat linkerbeen. En van zijn kwajongensachtige glimlach als hij op het trainingsveld de broek van Wesley Sneijder naar beneden trekt. Rafael van der Vaart is weer voetballer.

Sylvie zien we waarschijnlijk over een paar maanden met een schlagerzanger poseren in één of ander Duits roddelblad. En ook dat is prima. Alles is weer zoals het hoort.

Het echtpaar Van der Vaart op de tandem:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=XC9qemECIGk

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Van der Vaart”