René Froger in een matrozenpak

Buiten was ik net na twaalven ternauwernood ontsnapt aan de dood toen er een nitraatbom op een meter afstand van mij ontplofte. Eenmaal weer binnen zong Ruth Jacott een liedje op de tv. 2013 kwam wat moeilijk op gang, om het voorzichtig uit te drukken.

En toen begon de uitzending van de Toppers in concert 2012. Ik zat met m’n rug naar de tv. Terwijl er druk werd gepraat over Discotheek De Muis in Heerenveen en of er bij die tweede rotonde nou een makelaar zat of een sportzaak, hoorde ik het liedje dat ik altijd had geassocieerd met Kapitein Stubing en die vriendelijk lachende negermatroos met een spleetje tussen z’n tanden.

Dat zou voor altijd veranderen, want The Love Boat was dit jaar het thema van de Toppers in concert. Voorzichtig keek ik over m’n schouder en zag René Froger zweten in een matrozenpak, geflankeerd door Jeroen van der Boom en Gerard Joling, die eveneens verkleed waren als matroos.

Ik draaide mijn hoofd weer om en probeerde me in het gesprek over de rotondes te mengen, maar dat lukte niet meer. Met drie zingende matrozen in je nek lult het toch anders. Ze namen langzaam bezit van me. Steeds vaker keek ik even over m’n schouder. Ze zongen de ArenA Kom Maar Op Medley, de Lekker Op Vakantie Medley en de Geer Is In De Weer Medley.

Na de Corry Konings Medley was het definitief gedaan met het verzet. Ik gaf me volledig over aan René en zijn matrozenpak. Zo’n jaar zou het dus worden.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

4 reacties op “René Froger in een matrozenpak”