Hippe hoedjes

Opeens waren ze er, bovenop de hoofden van de mensen. De hippe hoedjes. Enigszins serieus te nemen mensen als Matthijs van Nieuwkerk en Najib Amhali doken met zo’n gek gleufhoedje op bij feestjes, een nitwit als Ben Saunders ruilde zijn petje in voor een hoedje en de zanger van Racoon keek als altijd als of hij moest poepen tijdens het zingen, maar nu met de slagschaduw van een hoedje over zijn poepgezicht.

Mijn God, ik geloof dat ik zelfs Jannes met een hip hoedje op zijn kruin heb gezien. Iedereen die een beetje bekend was, droeg kortom opeens zo’n ding. En tsja, dan weet je het wel. Dan gaan ook onbekende mensen hippe hoedjes dragen.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen hoeden op zich. Ik heb hoedendragers onder m’n beste vrienden. Ik zit minstens één keer per maand met Vader Abraham te Yahtzeeën in een klein café aan de haven. Als ik bestolen word, dan schakel ik direct het detectiveduo Jansen en Janssen in. Ik heb standaard een leeg konijnenhok in de tuin staan, voor het geval er een goochelaar op visite komt.

Maar als ik mannen met zo’n lullig gleufhoedje zie lopen, dan vertrouw ik het zaakje niet. Ik krijg het gevoel dat ze iets stoms verbergen onder hun hoedje. De nieuwste cd van Jason Mraz bijvoorbeeld, nog zo’n hoedjeszanger. Of anders een pruim, die vind ik ook niet lekker. Geen enkele heteroseksuele man zet zoiets toch op z’n hoofd omdat-ie het zelf echt mooi vindt? Er moet een dubbele agenda zijn. Voor de zekerheid loop ik daarom altijd met een grote boog om mannen met hoedjes heen.

Wanneer het hoedje weer een beetje uit zicht is verdwenen, en daarmee de grootste angst voor plotseling opduikende pruimen of cd’s van Jason Mraz, barst ik in lachen uit. Want wat lopen ze voor lul met hun hoedje. Dus, mannen van Nederland, als u wilt dat ik voortaan zonder angst over straat kan, en u zelf weer serieus genomen wilt worden, werp dan uw hoedjes af! Behalve als u op mannen valt. Dan is het natuurlijk prima. Zo tolerant ben ik ook wel weer.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar!