Boer Zoekt Vrouw – Aad komt uit de kas en Bert heeft beet

Na de achtste aflevering van Boer Zoekt Vrouw kon de champagne eindelijk ontkurkt worden: Bert heeft beet. Henrieke koos voor hem. Z’n op het eerste oog wat merkwaardige tactiek van zwijgen, een rubberen pak zonder iets eronder en nageboortehumor heeft gewerkt. Als eerbetoon aan Bert ging ik na de uitzending op een krakende stoel zitten en zoop de hele fles champagne zwijgend leeg. Dronken dacht ik aan wat het uur ervoor mij allemaal had gebracht.

Ik dacht aan Henk die op zoek is naar een vrouw en aan Yoni die op zoek is naar een baasje. Ze zou het liefst vandaag nog een halsband van Henk krijgen met haar naam erop. Een naam die overigens in het Sanskriet zoveel betekent als ‘kut’. Die Hindoes zijn zo gek nog niet.

Ik dacht aan Martin en dommelde bijna weg. Man, wat is het daar saai. Al die gesprekken; er komt geen einde aan. Zelfs als ze gewoon even lekker aan het werk zijn, wordt er maar door gekwebbeld over gevoelens en trekt er nooit eens iemand een rubberen pak aan om meteen daarna een kalf uit een koe te trekken. ‘Hoe is dat nou, als er een vrouw in je melkput staat te melken?’, vroeg Wilma. Martin begon een heel verhaal. Zzz zzzz zzzz…

Gelukkig knalde Aad toen mijn gedachten binnen. Hij was effe lekker een stukkie wezen schieten met de vrouwtjes voor een stukkie prestatie neerzetten. Voor één van die vrouwtjes was het een openbaring, want er waren helemaal geen stoere, getatoeëerde mannen op de schietbaan, maar allemaal mannen van zestig en zeventig. Ja, en Aad van 48..

Na het schieten was het tijd voor een stukkie surrealistisch gesprek tussen Aad en Linda. Zelfs toen ik dronken wat heen en weer zat te wippen op m’n krakende stoel, kon ik er geen chocola van maken. Het had iets met bonuspunten en het weer te maken. Die van Aad waren op. Linda begreep het en deed ook een duit in het zakje. Jeannet stond erbij en keek ernaar. Ze trok een gezicht alsof ze twee mensen over bonuspunten en het weer hoorde praten.

Sowieso leek Jeannet er wat bekaaid af te komen. Want even later was Aad tijdens het modder scheppen alweer druk in gesprek met Linda. Aad wilde de volgende dag, waarop ‘s avonds het keuzemoment wachtte, nog helemaal benutten, zei hij.

Maar toen kwam Aad ineens uit de kas in de kas. Hij stond er met Jeannet en zei: ‘Ik vraag in wezen gewoon om jouw gevoelens.’ Nou, die waren er wel. En ook Aad voelde van alles: ‘Als je mijn gevoelens nu zou voelen..’ Eén en ander mondde uit in een knuffelpartij waarbij ook mondcontact niet geschuwd werd. Aad maakte gekke geluidjes. En dan bedoel ik niet zijn gebruikelijke geraaskal, maar vreemde zoengeluidjes. Dat ‘helemaal benutten’ kreeg op slag een hele andere betekenis.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was voor één aflevering, koos Henrieke dus ook nog voor Bert. Ze vindt hem leuk. ‘Hij straalt zoveel rust uit.’ Ja, dat klopt inderdaad wel. Bert vindt Henrieke ook leuk, zei hij min of meer. Wat vind je dan zo leuk aan haar, vroeg Yvon. ‘Haar enthousiasme.’ Tsja Bert, vergeleken met jou is zelfs een beer in diepe winterslaap enthousiast. ‘En haar lach staat me ook wel aan’, voegde hij nog toe.

Het enige wat deze uitzending miste, was een satéstokje op brood. En een homo die bang was in het water. O nee, die was er wel.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. En lees hier meer over Boer Zoekt Vrouw op deze website.