Remia Tosti Quick III

Nadat ik de afgelopen maand door een hel ben gegaan om een gratis sample te bemachtigen van de weekdierloze saus waarmee je van een boterham in een handomdraai een tosti of een pizza kunt maken, heb ik nu ook nog eens mijn bek verbrand.

Om de Tosti Quick-saus van Remia te ontvangen, moest ik Remiafan worden op Facebook. Toen het pakketje met de saus erin na een maand eindelijk op de deurmat viel, was ik zo ongeduldig geworden dat ik meteen de oven voorverwarmde en zo’n boterham met wondersaus en kaas erop in elkaar knutselde. Na acht minuutjes in de oven zette ik direct mijn tanden in het pizzabroodje – ik had de pizzavariant boven de tostivariant verkozen omdat ik nog maar één sneetje brood in huis had.

Zoals bij elk gerecht met gesmolten kaas dat net uit de oven komt, had ik daar beter even mee kunnen wachten. Na één ferme hap van mijn pizzabroodje met Remia Tosti Quick hingen de vellen aan mijn gehemelte. Voor zover de hete kaas mijn smaakpapillen niet hadden uitgeschakeld, proefde ik inderdaad geen weekdier. Dus dat was prima.

Maar ja, als er geen weekdier door je saus zit, dan moet je dat natuurlijk wel opvangen. Dat besef is ook bij Remia doorgedrongen; alleen de echte doorgewinterde basilicumliefhebber zal deze saus waarschijnlijk op waarde kunnen schatten.

Voor de niet goede verstaander: te veel basilicum, Remia! Alsof iemand twaalf flessen ketchup over het basilicumhoekje van je kruidentuintje heeft leeg gegoten en jij er recht met je bakkes in valt. Maar goed, al met al was het toch een leuk avontuur.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. 

Hete kaas en veel basilicum:

17 reacties op “Remia Tosti Quick III”