Remia Tosti Quick II

Ongeveer een maand geleden kwam ik het product Remia Tosti Quick op het spoor en berichtte erover op dit invloedrijke weblog. Ik schreef dat het een weekdierloze saus is waarmee je in een handomdraai van je boterham een tosti of een pizza kunt maken. Ik schreef ook dat ik een gratis sample van Remia zou krijgen, maar daarvoor wel even hun Facebook-pagina moest liken.

Nou, dat heb ik geweten. Gisteren arriveerde het pakketje met de boterhamsaus, maar de maand met Remia-berichten in mijn timelime is me niet in de koude kleren gaan zitten. Ik maakte kennis met sausminnend Nederland. En dat is geen fijne groep mensen.

Het ging een beetje zo: om de paar dagen plaatste Remia een grote foto van iets (een struisvogel, Patty Brard) op Facebook en stelde daar dan een vraag over in de begeleidende tekst. Meestal kon je iets winnen. Bij de struisvogel bijvoorbeeld een kaartje voor de dierentuin, mits je tenminste reageerde op het bericht en je favoriete diersoort noemde. Sausminnend Nederland reageerde massaal – en houdt bijna even massaal van stokstaartjes.

Ook vragen waarbij helemaal niks te winnen viel, konden rekenen op hordes reacties Remiafans. Eén keertje verscheen er bijvoorbeeld een pim-pam-pet-schijf in mijn timeline met daarbij de vraag: ‘Hoeveel snacks kun jij opnoemen met de letter P?’ Fokko Kooistra was er als de kippen bij om te antwoorden: ‘Patat, picanto, porkystick, portie minisnack, portie bitterballen, portie kipnugets,’ Fokko is een slimme jongen met z’n porties van alles. En blijkbaar kun je in zijn snackbar porkysticks bestellen.

Dat je ook op een hele andere manier kunt omgaan met zo’n vraag van Remia, bewees Cathrien van Beusekom. Zij schreef de volgende tekst onder de pim-pam-pet-schijf: ‘ja ter Peer ga een sex lijn beginnen en daar je praatjes delen maar niet hier,a sociaal gewoon’. Van die ‘ter Peer’ was helaas geen spoor (meer) in de reactiepanelen.

Maar het bleef niet alleen bij vragen. Remia gaf ook een keer simpelweg de opdracht een hartje (<3) te plaatsen onder hun bericht ‘als je van een feestje houdt’. 296 sausliefhebbers deden dit, sommigen middenin de nacht. Ik hield spontaan niet meer van feestjes.

En toen plofte er gisteren opeens, als een reddingsboei in een woest schuimende zee, een pakketje met gratis weekdierloze saus op de deurmat – wat overigens ook nog heel naar had kunnen aflopen gezien een bericht van Noa Woensel op de Facebook-pagina van Remia: ‘Bedankt voor de tosti quick sample. Helaas was de verpakking stuk. Alles zat helemaal onder de saus. Heb de brievenbus en alles schoon kunnen maken.’

Nog één keer keek ik op de fanpagina van Remia. Ik zag een foto waarop een dikke man met koksmuts, snor en sik, en een blond ding van de ‘Remia-altijd-een-feest-tour’, achter een sausrad stonden. Opgelucht drukte ik op het knopje ‘vind ik niet meer leuk.’ Mijn bevindingen over de saus leest u later. Eerst even bijkomen van deze rare Remiamaand.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar!

Remiatypes voor een sausrad.  

25 reacties op “Remia Tosti Quick II”