Boer Zoekt Vrouw – Saté in de chalet van Aad

Hij glunderde van oor tot oor en liet Yvon Jaspers vol trots de opgemaakte bedden van de logeerkamer zien. Nog nooit gebruikt. De kasten waren ook helemaal leeg. De keuken glom nog van de Cif en andere schoonmaakmiddelen. Het huis van boer Aad had veel weg van een Oostenrijks jaren ’70-chalet. Of zoals Aad het met één van zijn verschrikkelijke tegeltjeswijsheden zei: ‘Het huis moet nog gaan leven.’

Ja, inderdaad. Het huis moet gaan leven, en dat het dan Boer Aad met bruine huid en haar verslindt, dacht ik. Man, die bruine kop van ‘m, en alles wat er aan bijna onverstaanbaar gebrabbel uit komt zetten! Nu hij in dat Oostenrijkse chalet rondliep, zag ik het opeens: Aad is een kruising tussen een popi-jopi skileraar en een vervelende verjaardagsoom. Een verschrikkelijke combinatie, waar niemand wat mee te maken wil hebben.

Behalve dan de drie vrouwen die in z’n chalet logeerden, waarvan er eentje Ina heet. Ina lust wel saté, maar geen satésaus. Maar daar hoefden we ons geen zorgen over te maken, want ze lustte ook brood, ontdekten we na één van de meest waanzinnige dialogen uit de geschiedenis van Boer Zoekt Vrouw. ‘Brood lust ik wel’, zei Ina. ‘Wat zeg-ie?’, zei Aad. ‘Brood lust ik wel’, herhaalde Ina met haar bek vol brood. Aad zweeg en dacht: wat is dit voor gek wijf.

Daarna vergat Aad weer dat er ook nog andere mensen bij hem in de buurt zaten en begon hij als vanouds te raaskallen. Over z’n ‘nichies’ deze keer. Hij werd er altijd heel emotioneel van als ze bij hem door z’n chalet banjerden, vertelde hij terwijl hij de saus van een stokje met saté schraapte. Die Ina en Aad konden wel eens voor elkaar gemaakt zijn. Aad maakt het niet uit als iemand wel van satévlees houdt, maar niet van satésaus; zolang hij maar lekker over zichzelf kan babbelen. En Ina luistert en eet brood, want dat lust ze wel.

Gebeurde er dan verder niks? Jawel, we leerden dat homo’s elkaar begroeten met drie zoenen en evenzoveel ongemakkelijke schouderklopjes. Dat boeren en hun potentiële geliefden graag over het weer praten en veel taart vreten. En dat Bert een held is. Hij keek lekker toe hoe Henrieke aan het koken was en deed geen reet. Toen Barrie als een ware charmeur (volgens Henrieke) de tafel dekte, wilde hij nog net even de fles sinas van tafel pakken, maar meer moeten we van hem niet verwachten op huishoudelijk gebied. Ach, lieve feministes, hij lust vermoedelijk wel satésaus, moet je maar denken.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. En lees hier meer over Boer Zoekt Vrouw op deze website.

5 reacties op “Boer Zoekt Vrouw – Saté in de chalet van Aad”