Banana Split-spreeuw

Dieren zijn leuk, lief, stom en/of eng. Alle reden om erover te schrijven dus. Vanaf heden iedere zaterdag een al dan niet op de waarheid berust stukje waarin dieren de hoofdrol spelen. Deze keer naar aanleiding van een nieuwsbericht over een spreeuw op Rotterdam Centraal ..

Op Rotterdam Centraal zit al een tijdje een spreeuw boven het spoor. Ik denk dat het mijn lievelingsspreeuw is. Hij doet treingeluiden na. Niet dat infantiele tsjoeke-tsjoeke-tuut-tuut-gedoe, zoals kinderen soms doen, maar het geluid van treindeuren die opengaan. Psssssssssssssssssssssjt.

De Rotterdamse spreeuw doet dit terwijl die deuren nog dicht zitten. Het is dus een Banana Split-spreeuw, of een Hans Kraaij Junior-spreeuw, zo u wilt. In ieder geval: het is een practical-funniest-homevideo-joke-spreeuw. Hij hoopt dat er door zijn gepsssssssssssssssssjt mensen vol met hun bakkes tegen de dichte treindeuren opknallen. Dat is mooi.

Je hebt ook spreeuwen die hun imitatietalenten anders gebruiken. Die gaan bij de stationsrestauratie een satékroket na zitten doen. Of ze gaan naast een wachtende reiziger op een bankje zitten en doen dan een tas na. Heel knap en artistiek verantwoord misschien, maar eigenlijk is er geen flikker aan. Meestal heb je niet eens door dat ze iets nadoen. Je denkt gewoon: hé, een spreeuw op een bankje.

Bij deze Banana Split-spreeuw is dat dus anders. Deze Banana Split-spreeuw is een geinponem. Een spreeuw die ervan geniet dat mensen zich de tyfus schrikken van zijn geluidjes. Een spreeuw die de boel een beetje wil opschudden. U kunt dat overdreven aandachttrekkerij vinden, maar ik vind het een te prijzen eigenschap in een spreeuw.

Sterker nog, ik heb grote plannen met deze spreeuw. Dat gedoe met die treindeuren is nu wel leuk geweest. Ik wil met deze spreeuw naar het buitenland. Eerst Duitsland. Daar gaat hij op een balkon staan schreeuwen en de volksmenner uithangen. Juist, hij gaat Louis van Gaal nadoen. Nog niet heel spectaculair, dat geef ik meteen toe, maar als internationale imitatiespreeuw moet je ergens beginnen.

Bovendien, als hij in Duitsland uitgeschreeuwd is, gaan we naar Amerika. New York City om precies te zijn. Op het dak van het Empire State Building gaat de spreeuw het geluid van een bulderende Boeing 747 met volle tank nadoen. Ik denk dat de New Yorkers zich kapot schrikken. Daarna nog even een filmpje op internet zetten waarin de spreeuw een Mohammed-imitatie ten beste geeft en de hele wereld heeft het over hem. Dat gaan we dan vieren met een feestje in Haren. U ziet de uitnodiging ter zijner tijd vast wel ergens opduiken.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Banana Split-spreeuw”