Italiaanse boerenkoolsoep

De vaste lezer van dit nog immer aan invloed winnende weblog weet het: ik ben een soepliefhebber. Daarom ben ik altijd op zoek naar nieuwe soeprecepten. De website www.soepmaken.nl is daarvoor natuurlijk een uitstekende plek. Ik bedoel: waar kom je anders een recept voor ei-citroensoep of oestersoep tegen?

Of voor Italiaanse boerenkoolsoep. Daar viel mijn oog gisteren op. Eerst zit je wel even naar je beeldscherm te staren en denk je: ‘Italiaanse boerenkoolsoep, wat gek.’ Maar dan, na een paar minuutjes, tja, dan denk je dat nog steeds. Italiaanse boerenkoolsoep, dat slaat natuurlijk helemaal nergens op, Erik!

Erik is degene die het recept op de website plaatste. Eerder dit jaar plaatste Erik een recept voor bamisoep. Hij houdt van lekker gekke soepjes, want hij pureert ook maar zo een paar wortels en wat sinaasappels tot ze ‘een zijde-achtige structuur’ hebben.

Maar de Italiaanse boerenkoolsoep spant toch wel de kroon. Vooral omdat het enige niet ‘Nederlandse’ ingrediënt chorizo is. Een Spaanse worst. De Italiaanse boerenkoolsoep die eigenlijk Spaans is, wordt door Erik ook nog aangeprezen met de volgende twee zinnen: ‘Het is in de maanden september en november weer tijd voor boerenkool. Geen stamppot maar een lekkere Italiaanse boerenkoolsoep.’ Waarom mogen we in oktober niet van je Italiaanse boerenkoolsoep smikkelen, Erik?

Het is geen wonder dat de reclame op de pagina met dit recept een link is naar een test met de naam ‘Ik Alcoholist?’

De wonderlijke internetpagina over Italiaanse boerenkoolsoep (voor de liefhebber hier het hele recept):

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

8 reacties op “Italiaanse boerenkoolsoep”