Verdacht oventje aangetroffen in keuken

In de keuken van een studentenhuis in Groningen werd gisteren rond etenstijd een verdacht oventje aangetroffen door de bewoners. Volgens huisoudste Marie-Carmen Dezentjé Van Haegen Hennis maakte het oventje een tikkend geluid. ‘En er kwam op den duur ook rook uit. Daarop hebben we direct alle ramen en deuren gesloten, de radio aangezet en de politie gebeld.’

De politie was al binnen vijf minuten ter plaatse. Zij troffen in de keuken een rokend Tefal-oventje aan dat bij bestudering van het type OF 2458 Delice Turbo bleek, en seinden op hun beurt de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) in. De politie evacueerde de buurtbewoners en zette de buurt af. Bij een naburige Blokker werden twee ovenhandschoenen gekocht om het oventje aan een nadere inspectie te onderwerpen.

Niet veel later trof de EOD in het midden van de oven een verbrande pizza quattro stagioni aan. De aangebrande kaas op de pizza duidde er volgens de EOD op dat de pizza al minstens drie kwartier in de oven had gelegen. Nadat de pizza uit het oventje was verwijderd, gaf de politie de buurt weer vrij en konden de bewoners terugkeren naar hun huizen. De inmiddels afgekondigde code oranje werd afgeschaald naar okergeel.

Smaakpolitieagent Rob Geus, toevallig in de buurt voor een smaakinspectie, vertrouwde het zaakje evenwel nog niet en trof bij zijn inspectie achter het oventje een dode muis aan. Bij het zien van de dode muis kreeg hij een gevoel dat hij zelf omschreef als ‘niet vrolijk.’

De Rijksoverheid gaf na het incident aan na te denken over een informatiecampagne hoe om te gaan met kleine oventjes. ‘We hebben al een idee voor een heel geinig spotje’, aldus woordvoerder Rien Labberhout.

Compositietekening van het verdachte oventje. 

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

4 reacties op “Verdacht oventje aangetroffen in keuken”