De Humbertovis

Dieren zijn leuk, lief, stom en/of eng. Alle reden om erover te schrijven dus. Vanaf heden iedere zaterdag een al dan niet op de waarheid berust verhaal waarin dieren de hoofdrol spelen. Deze keer over een experiment met mijn goudvis.

Weet u het nog, hét nieuws van zo’n anderhalve week geleden: in Vietnam werd een vissoort ontdekt met een penis aan zijn hoofd. De phallostethus cuulong. Alle factcheckers googelden zich een ongeluk om uit te zoeken of het echt waar was, en Knevel & Van den Brink vroegen ons via het tweede scherm wat we van zo’n vis vonden.

Ik vond het een beetje tegenvallen. Op een foto van de vis zag ik geen ferme, goed dooraderde knots met een mooie champignonnetje in top op het voorhoofd van de vis. Nee, er hing iets aan z’n keel. Dat was het dan. De penis.

Toch zette het me wel aan het denken. Ik keek naar m’n eigen vissenkom en dacht: als er in Vietnam een vis rondzwemt met een lul aan z’n kop, waarom dan mijn eigen goudvis niet een Humberto Tan bovenop z’n bolletje.

Ik sloeg aan het experimenteren. Ik stond de halve dag overdreven te articuleren voor de kom. Ik barste op de gekste moment om helemaal niets in lachen uit als ik voor de kom stond. Ik liep af en toen in een maatpak voor de kom langs. Ik schminkte me zwart en hield mijn kale hoofd dan zo lang mogelijk onder water bij de vis. Het was een zware tijd voor mij en de vis, maar het werkte!

Eerst groeide er per abuis twee keer een Frits Barend op zijn hoofd, maar na die rigoureus te snoeien, bleek driemaal scheepsrecht: heel voorzichtig groeide er een Humberto Tannetje uit de kruin van mijn vis.

Inmiddels is het al een flinke Tan. Omdat mijn vis zich er kapot voor schaamt, en telkens wanneer ik er een foto van wil maken in de waterplanten of zijn paleisje van plastic vlucht, moet u het doen met een paintreconstructie, maar het ziet er ongeveer zo uit:

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

2 reacties op “De Humbertovis”