Gertjan Verbeek in het reclamespotje van de PLUS

Bij de PLUS zijn ze de weg helemaal kwijt. Je krijgt er, mits je genoeg koopt, zogenaamde clubknallers en een stukje van een soort plastic miniatuurachtbaan bij je boodschappen. Clubknallers zijn kleine balletjes met de mascottes en logo’s van de clubs uit de eredivisie erop. Het is de bedoeling die balletjes over de miniatuurachtbaan richting, u raadt het al, het Verzamelstadion te laten rollen.

Dat is al behoorlijk gek, maar het gekste moet nog komen: ze laten AZ-trainer Gertjan Verbeek meespelen in het spotje dat de actie aan moet prijzen. Vier seconden om precies te zijn, op een stoeltje naast Rodney Sneijder, RKC-speler en broertje van.

Voor Gertjan en Rodney hun opwachting maken, legt PLUS-excuusneger Edgar – kan die trouwens niet eens een paar dagen lang worden blootgesteld aan de Spartaanse trainingsmethoden van Gertjan? – in een decor van conservenblikken en rollende balletjes uit hoe de actie precies werkt.

Dan is het zover;  Gertjan en Rodney komen in beeld. Ze volgen vanachter een tafeltje de balletjes op hun weg naar het Verzamelstadion. Wanneer de balletjes het Verzamelstadion bereiken, juicht Rodney, en is Gertjan teleurgesteld – God mag weten waarom, want iedereen met een beetje verstand ziet dat die balletjes in het Verzamelstadion terecht gaan komen.

Normaal scheldt Gertjan altijd iemand de huid vol als hij teleurgesteld is, of slaat hij het tafeltje van de vierde man doormidden. Nu blijft het bij een beetje zuchten en gelaten achterover leunen. Terwijl er dus wel een tafel voorhanden is om doormidden te slaan. Er is zelfs een Verzamelstadion voorhanden om doormidden te slaan. Gertjan speelt de rol van Gertjan Verbeek erg slecht.

Dat hadden ze wel een beetje aan kunnen zien komen bij de PLUS, want hij heeft nou niet bepaald de uitstraling van een Hollywoodacteur. Ze hadden de rol van Gertjan Verbeek beter aan Pierre Bokma, of desnoods die pipo uit Kinderen geen bezwaar, kunnen geven. Dat had ook een hoop ander leed voorkomen. Stel je voor wat zo’n visagiste nu heeft gedacht toen Gertjan en zijn bos stro voor haar spiegel kwamen zitten. En de regisseur, toen Gertjan zich met het spotje bemoeide en de Clubknallers een hele andere, veel zwaardere, weg naar het Verzamelstadion wilde laten afleggen.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar!

Spotje:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=HpFJOA11vnU

Één reactie op “Gertjan Verbeek in het reclamespotje van de PLUS”