Het Humberto Heineken House

Er zijn twee redenen waarom ik nooit een Olympische medaille zal winnen. De eerste reden heeft met mijn fysieke capaciteiten te maken. Ik heb drie zwemdiploma’s, kan best een beetje gek doen voor ik honderd meter ga rennen, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Niet goed genoeg.

De andere reden waarom ik nooit een Olympische medaille zal winnen, is Humberto Tan. Hij zou mij, mocht ik ondanks mijn gebrek aan talent toch eens in de situatie terechtkomen, onbedaarlijk hard in de remmen doen knijpen/achteruit doen lopen/een urenlange handstand op de bodem van het zwembad doen maken, of hoe ik er in de sport waarin ik een medaille dreig te winnen ook maar voor kan zorgen dat ik niet in de prijzen val.

Humberto Tan presenteert namelijk de huldiging in het Holland Heineken House. En gehuldigd worden door Humberto lijkt me het ergste wat een mens, dood of levend, kan overkomen. Al staan er honderd gouden medailles en evenzoveel kussen van Maxima tegenover, ik zou schreeuwend in m’n arm knijpen en hopen dat het allemaal een boze droom is.

Overdreven? Nee, Humberto, die doet overdreven. Altijd al, maar helemaal als hij sporters mag aankondigen op een podium. Ik zag ‘m voor het eerst in actie toen hij judoka Edith Bosch haar naam door een microfoon toeterde (hier na 40 sec.). De i van Humberto leek op het geluid dat ik iedere eerste maandag van de maand hoor. Klinkers zijn voor Humberto een reden om eens even goed uit z’n dak te gaan.

Vanaf dat moment hing het als een zwaard van Damocles boven mijn hoofd: de huldiging van Ranomi Kromowidjojo. Arrrgghhhhhhhhhhh! Ik kon er ’s nachts zelfs niet van slapen. En als ik toch de slaap even vatte, had ik nachtmerries over iiiiiii’s, aaaaaaaa’s en oooooo’s. Acht klinkers zitten er maar liefst in de naam ‘Ranomi Kromowidjojo’. Een kolfje naar de hand van Humberto.

Afgelopen zondagnacht was het zover. Het werd verschrikkelijk. Nog bij de eerste jo overwoog ik amputatie van al mijn ledematen, zodat elk risico op een Humbertohuldiging helemaal uitgesloten is. Tijdens de Paralympics zit Humberto immers vast weer gewoon het eredivisievoetbal te verpesten.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Humberto spreekt de naam Ranomi Kromowidjojo uit:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=sy29bqZK9BM

21 reacties op “Het Humberto Heineken House”