Olympische Spelen – Kleding

Gedurende de Olympische Spelen een paar stukjes met ergernissen/observaties uit Londen. Dit eerste stukje gaat over de soms wat merkwaardige kleding van de atleten.

Kleren maken de man, zo weinig mogelijk kleren de vrouw. Dat blijkt vooral tijdens het beachvolleybaltoernooi in Londen. De dames dragen broekjes zo klein dat ons eindelijk eens een inkijkje in de bilspleet van de topsportster werd gegeven, terwijl het mannelijke Nederlandse duo Schuil/Nummerdor zondagmiddag in een kek setje van de Wibra leek te spelen.

Het setje van de heren, bestaande uit een oranje broek en een zwart hemdje met lichtblauwe en oranje strepen aan de zijkant, deed eerder denken aan Sjon en Wesley, met een kratje huismerkpils in de voortuin van een doorzonwoning, dan aan Reinder en Richard, topsporters in het zand. Waarschijnlijk heeft chef de mission Maurits Hendriks ze voor €9,99 uit de bak met aanbiedingen geplukt, twee voor de prijs van één. Op het stof een sticker die prijs en aanbieding aangaf. Zo eentje die je er alleen met veel gepulk vanaf krijgt. Niet echt Olympische kleding, me dunkt.

Het duo verloor in de stromende regen – Schuil in de regen dus – dan ook prompt een set van twee Venezolaanse kaboutertjes die de nummer honderd-en-zoveel van de wereld waren. Kleren maken de man.

Daarom is het zo vreemd dat de Chinese mannen bij het zwemmen wel de ene na de andere medaille winnen. Zij dragen bij hun opkomst voor de wedstrijd – de zwemmers komen deze Spelen één voor één als de gespierde equivalenten van Henny Huisman vanachter een blauwgeverfd, triplex decormuurtje tevoorschijn – een grote zilveren winterjas. Voor de duidelijkheid: in Londen wordt gezwommen in een binnenbad. Warm, warmer, warmst, binnenbad.

Ik kan niet wachten tot er bij de Olympische Winterspelen in 2014 een Chinees de reuzenslalom betwist in een ballenknijper met een vrolijk Hawaïbloesje erboven, het liefst gekocht bij de Wibra.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

21 reacties op “Olympische Spelen – Kleding”