Tweetup

Laatst werd ik uitgenodigd voor een Tweetup. Ik moest opzoeken wat het was. Omdat de uitnodiging via Twitter geschiedde, had ik al wel een vermoeden en dat vermoeden werd helaas bevestigd. Inderdaad, een Tweetup is een bijeenkomst die via Twitter georganiseerd wordt. Voor en door sociale mediadieren. Lekker met andere guru’s babbelen over hashtags.  

Een Tweetup, zo leerde ik via de website VirtualAlice, kent verschillende verschijningsvormen. ’s Morgens heet het nog heel saai een Twitterkoffie, maar daarna gaan alle remmen los. Met een broodje kaas erbij heet een Tweetup een Twunch, en met respectievelijk een bitterbal of een bord spaghetti voor je neus heet het zelfs een Tworrel of een Twiner. Hoe het ook heet, het doel is hetzelfde: lekker spontaan bij elkaar komen met mensen die je voorheen alleen kende met een @ voor hun naam.

Alice, die expert op het gebied van Social Media is, organiseert zelf ook Tweetups. Ze heeft zelfs een filmpje van zo’n Tweetup op haar website gezet. Zo te zien aan de mevrouw die heel ongemakkelijk met een kopje koffie in beeld staat te doen alsof ze niet wordt gefilmd, betreft het een Twitterkoffie.

Er is ook een man met snor, drie oorbellen in één oor, een zonnebril op z’n pet en een grote rugzak op komen dagen. Vermoedelijk zit er een laptop in de grote rugzak, want hij zegt tegen Alice: ‘Ik heb m’n laptop meegenomen, duseeeehh…’

De man met z’n laptop in de grote rugtas zegt nog meer tegen Alice. Dat hij pas een week op Twitter zit en hij nu al op z’n eerste Tweetup is. Hij wrijft zich, verkneukelend op al wat komen gaat, in z’n handen. Daarop legt Alice uit dat het de bedoeling is dat hij na deze Tweetup een intensere band zal voelen met de andere aanwezige Twitteraars.

Menno, zoals de man met de grote rugzak heet, praat nog wat tegen de camera, een andere vrouw doet dat ook, en we zien enkele shots van Menno die zijn best doet een intensere band op te bouwen met de andere aanwezige Twitteraars. De laptop bleef tijdens de Tweetup veilig in de grote tas zitten, duseeeeh.

Enfin, kijk zelf naar een Tweetup…

httpvh://www.youtube.com/watch?v=XV63d3xlieM

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.