Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten.

Tofik Dibi: ‘Ik ben de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks!’

Tofik Dibi is naar eigen zeggen gekozen lijsttrekker van GroenLinks. ‘Lijsttrekkersverkiezingen GL gewonnen met 12% van de stemmen! De democratie leeft binnen de partij’. #blij #BAM’, twitterde hij. Op geruchten dat concurrent Jolande Sap 84% van de stemmen heeft gekregen, wilde de politicus niet ingaan. ‘12% van de stemmen is een hartstikke mooi mandaat van de leden!’

Dibi heeft Arie Ribbens gevraagd een overwinningslied te schrijven. Ribbens denkt aan een nummer met de werktitel ‘Bam, bam bam, ik neuk liever een stier dan een ram’. Dibi zou het nummer verfrissend en ‘weer eens heel iets anders’ vinden.

NOS verdacht van programfixing

Justitie heeft een grootschalig onderzoek ingesteld naar de vreemde gang van zaken bij de NOS-uitzendingen rond het EK voetbal. Volgens Justitie zit het haar van Tom Egbers extreem door de war en zegt Jack van Gelder opvallend vaak ‘ik heb zoiets van…’ tijdens de uitzendingen. Justitie heeft aanwijzingen dat er juist op die zaken grof gegokt is op illegale Aziatische goksites. Het bruine gezicht van Jack van Gelder voedt de geruchten dat hij door de Chinese maffia is omgekocht met verscheidene snoepreisjes naar warme oorden. Van Gelder vindt de beschuldigingen te gek voor woorden. ‘Ik heb echt zoiets van dat ze bij justitie zoiets hebben van laten we die Jack van Gelder eens aanpakken.’

Griekenland op werkbezoek bij VI Oranje

Een Griekse regeringsdelegatie heeft afgelopen donderdag een werkbezoek gebracht aan het tv-programma VI Oranje. ‘We kunnen veel leren van het programma’, zegt een regeringswoordvoerder. ‘Zij laten als geen ander zien dat je overal geld mee kunt verdienen. Zoals René en Wilfred heel subtiel beiden een Lipton Icetea drinken tijdens het doornemen van de krantjes. Schitterend. Daar kunnen wij nog veel van leren. Bij de volgende persconferentie heeft onze president gegarandeerd zes Mora frikandellen voor z’n neus staan. Dit bezoek gaat ons redden van een bankroet’, aldus de enthousiaste woordvoerder na afloop van het bezoek.

Wilfred Genee en Johan Derksen zouden de Grieken ook nog geadviseerd hebben de Akropolis om te dopen tot de Akro-Interpolis. Tijdens de aanstaande verkiezingen zullen de gordijntjes van de stemhokjes mogelijk gesponsord worden door ‘Dick’s gordijnen’ uit Oude Pekela.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.