Actieweek tegen Dennis van der Geest

Deze week is het zover: de eerste actieweek in de strijd tegen Dennis van der Geest. Al sinds haar oprichting in 2006 vecht het Anton Geesink Fonds tegen Dennis van der Geest. De laatste jaren neemt de aanwezigheid van de ex-judoka helaas hand over hand toe. Met de actieweek hoopt het fonds awareness te kweken bij de mensen en wil het de nodige miljoenen ophalen.      

Juul Klompe, voorzitter van het Anton Geesink Fonds, legt uit waarom de actieweek noodzakelijk is: ‘Helaas is Dennis van der Geest niet meer weg te denken uit onze samenleving, maar we kunnen er wel voor zorgen dat hij zo weinig mogelijk zichtbaar is. Daarvoor hebben we geld nodig. Veel geld. Misschien kunnen we dan zelfs voor onze kinderen en kleinkinderen in de toekomst wel een wereld zonder Dennis van der Geest verwezenlijken!’

Met het geld willen Klompe en de zijnen al het mogelijke in het werk stellen om Dennis van der Geest een halt toe te roepen. ‘Je kunt daarbij denken aan het opkopen van hele reclameblokken, zodat we Van der Geest in ieder geval niet te zien krijgen, en het opzetten van een lobby bij Endemol om eens een keer andere jury- en panelleden te benaderen.’

Het fonds wil ook Dennis van der Geest-awareness kweken bij het Nederlandse volk. ‘Nu zie je nog te vaak dat mensen de tv gewoon maar aanzetten. Wij adviseren iedereen ‘s middags alvast de tv-gids te controleren op programma’s die mogelijk Dennis van der Geest kunnen bevatten. We willen ook een brochure maken voor bedrijven, waarin we uitleggen hoe je een Van der Geest-vrij bedrijfsfeest organiseert. Dat is helemaal niet zo moeilijk; je huurt gewoon een andere dj in.’

Vanaf vandaag zullen vrijwilligers van het Anton Geesink Fonds langs de deuren gaan om te collecteren. De actieweek zal zaterdagavond  worden afgesloten met een benefietavond op Nederland 1. Klompe: ‘Daarin interviewen we onder andere de vijfjarige Remy Blom, die Dennis van der Geest hoopt te overleven. Verder hebben Arie Ribbens en Ali B. speciaal voor deze avond een duet gemaakt. Uiteraard is er ook een belpanel met BN’ers. Het probleem is wel dat tot nu toe alleen Dennis van der Geest heeft toegezegd in het panel te willen zitten.’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.