Radiobellers

Er is een redelijke kans dat je dit stukje leest terwijl je naar de radio luistert. Er is ook een redelijke kans dat je dan op dit moment geen liedje hoort, maar een stem. Die van de dj. Als dat zo is, dan is er ook weer een kans dat hij aan het bellen is met een luisteraar. Voor het antwoord op een prijsvraag, een verzoeknummer (voor 3FM-luitseraars: dat is hetzelfde als een request) of om zomaar wat over het weer te babbelen. De kans dat je die bellende luisteraar helemaal niet verstaat, is het grootste van allemaal.

Radiobellers lijken er een gewoonte van te maken te bellen vanuit een bommenwerper met 35 loeiende koeien aan boord die boven Kazachstan cirkelt terwijl er daar in het kader van de nationale feestdag net een groots vuurwerk plaatsvindt. Of ze staan net vlak naast vlak Prem. Nou ja, in ieder geval lijken ze zich altijd op een plek te bevinden ze waar heel veel lawaai is, en maar heel weinig bereik (Prem toetert overal doorheen, maar zijn stem stoort daarnaast ook nog eens mobiele netwerken).

Komt nog bij dat er bovengemiddeld veel Brabanders en Limburgers naar radiostations bellen, en dat zijn, ja hoe schrijf je dat een beetje netjes op, mensen met een spreekuitdaging. Dat wil zeggen: ze klinken door een telefoon een beetje zoals mensen boven de rivieren klinken wanneer ze een berenvacht voor hun telefoon houden en met 120 kilomter per uur uit een autoraampje hangen.

Daarom heb ik een idee voor een nieuw radiospelletje. Het gaat heten: Kaassoufflé, kersenvlaai of sandwichspread… wat zei die Limbo nou net? Het is de bedoeling dat je de dj van dienst vertelt wat de vorige beller heeft gezegd. Hopelijk heeft hij kaassoufflé, kersenvlaai of sandwichspread gezegd. Maar die kans is natuurlijk erg groot; Limburgers lullen immers het grootste deel van de dag over vlaai. De naam van het spelletje bevat een rijmpje, dat hoort zo bij radiospelletjes.    

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.