Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten.

Meervoudige aanslag op Songfestival niet verijdeld

Naar nu bekend is geworden, hebben de veiligheidsdiensten van Azerbeidzjan een meervoudige aanslag op het vorige week in Bakoe gehouden Eurovisie Songfestival niet kunnen voorkomen. Het betrof de optredens van Noorwegen, Moldavië, Ierland, Litouwen, Turkije en Servië. De autoriteiten ontdekten pas nu dat deze nummers aanslagen waren, omdat de liedjes die niet als aanslag bedoeld waren ook verschrikkelijk klonken.

D66 en GroenLinks: ‘Advocaatverbod voor bejaarden’

D66 en GroenLinks pleiten in hun verkiezingsprogramma beiden voor een advocaatverbod voor mensen ouder dan zeventig. Volgens Boris van der Ham (D66) is het lepelgedrag van de bejaarden een gevaar voor de volksgezondheid. ‘Daarvoor hoef je alleen maar te kijken naar de sterftecijfers van mensen boven de zeventig; die liggen veel hoger dan bij mensen onder de zeventig’, verklaart Van der Ham. De bejaarden zijn ondertussen woedend. Ze reageren bij monde van de 74 jaar oude advocaatliefhebber en hitzanger Arie Ribbens. ‘We overwegen een advocaat in de arm te nemen. Nu kan het nog.’

Treinverkeer rond Roosendaal plat

Door een meteorietinslag in de buurt van Roosendaal ligt het treinverkeer plat. Conducteur Gert van Doezelen overleefde de meteorietinslag, maar is ook plat. ‘Wat is het toppunt van fruit? Een banaan in je pruim peren! Hahahahahahahahaha’, aldus Gert van Doezelen. Was de meteoriet niet ingeslagen, dan had de kosmos een zonnestorm ingezet.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.