Het nieuws dat u de afgelopen week net even niet meekreeg…

Ondanks dat de massamedia er met liveblogs en urenlange journaaluitzendingen alles aan doen u op de hoogte te houden van het wereldnieuws, krijgt u soms in alle hectiek van het dagelijks leven iets net even niet mee. Gelukkig beschikt ook dit zeer invloedrijke weblog over een kundige nieuwsredactie, zodat u in het weekend rustig terug kunt lezen welke nieuwsberichten u miste. In verrassend veel gevallen speelt Arie Ribbens overigens een hoofd- of bijrol in die berichten.

Vaticaanstad stort Heilige Geest in Europees noodfonds

Ook de katholieke kerk gaat haar steentje bijdragen aan het Europese noodfonds. Vaticaanstad is van plan de komende jaren de Heilige Geest in het fonds te storten dat voor stabiliteit in de Eurozone moet zorgen. Kredietbeoordelaar Moody’s reageerde alvast enthousiast op het voornemen en gaf de Heilige Geest een A† † †-rating.

Door het storten van de Heilige Geest in het noodfonds zal de katholieke kerk wel een andere bestemming moeten vinden voor Pinksteren. Men overweegt nu een bloeduitstorting van Arie Ribbens op 17 april 1967 te gaan herdenken met de Pinksterdagen. ‘Net als Jezus heeft ook Arie een baard’, aldus een kardinaal.

Witte stekkerdoos favoriet voor lijsttrekkerschap GroenLinks in peiling De Hond

De lijsttrekkersverkiezingen bij GroenLinks nemen een verrassende wending. Bij een peiling van Maurice de Hond gaf 43% van de GroenLinks-leden aan het liefst een stekkerdoos te zien als de volgende lijsttrekker van de partij. Jolande Sap kreeg 17% van de stemmen, Tofik Dibi kon rekenen op 9% van het electoraat en 31% van de leden ziet liever dat een andere metafoor dan de stekkerdoos de kar gaat trekken bij GroenLinks. ‘Overigens is er bij de leden ook veel onduidelijkheid over wat voor kar er uiteindelijk getrokken moet gaan worden. Voorlopig is de bolderkar licht favoriet’, legt De Hond de andere resultaten van de peiling uit.

Als de stekkerdoos het ledenreferendum wint, zal hij de geschiedenis ingaan als de eerste witte lijststekker in de Nederlandse parlementaire geschiedenis.

En dan nog wat kort nieuws over het songfestival:

Songfestival Zuid-Korea eindigt onbeslist

Het nationale songfestival in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel is dit jaar onbeslist geëindigd. Liefst zeven deelnemers eindigden op een gedeelde eerste plaats. De winnaars zijn, in willekeurige volgorde: Kim Song, Kim Song, Kim Song, Kim Song, Kim Song, Kim Song en Kim Song. Arie Ribbens werd knap tweede.

TROS doet beroep op Ivo Niehe

De TROS doet voor volgend jaar een beroep op Ivo Niehe. De coryfee is gevraagd om in 2013 met het nummer ‘Ivo Niehe’ mee te doen aan het songfestival. ‘Hij is een hele meneer in tal van landen, dus we gaan ervan uit dat we probleemloos de finale gaan halen!’, aldus TROS-directeur Peter Kuipers.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.