Roelofarendsveen gaat op zoek naar net-na-de-lunch-burgemeester

Roelofarendsveen, onderdeel van de gemeente Kaag en Braassem, heeft een verkiezing uitgeschreven voor een net-na-de-lunch-burgemeester. Alle inwoners van Roelofarendsveen kunnen zich nog tot 15 mei inschrijven, waarna een vakjury bestaande uit Hans Kazan, Ronald Plasterk en Sterretje tijdens een spetterende gala-avond in het dorpshuis beslist wie zich een jaar lang de net-na-de-lunch-burgemeester van Roelofarendsveen mag noemen.

Aan de eretitel zijn ook verplichtingen verbonden. Burgemeester Marina van der Velde-Menting legt uit: ‘Uit onderzoek van Maurice de Hond is gebleken dat inwoners de sfeer in Roelofarendsveen tussen half twee en twee uur ‘s middags een 4,3 geven. Dat is bedroevend laag. De net-na-de-lunch-burgemeester moet initiatieven ontplooien om dat cijfer op te krikken. We willen ook awareness kweken onder onze burgers dat de periode net na de lunch niet per se vervelend hoeft te zijn. Hoe dat gebeurt is straks aan de winnaar, maar zo kan het niet langer.’

Guido Nufting, kandidaat voor de titel van net-na-de-lunch-burgemeester en op dit moment ook al de nachtburgemeester van Roelofarendsveen, heeft er vertrouwen in straks gekozen te worden door de vakjury. ‘Als nachtburgemeester van Roelofarendsveen heb ik een enorme ervaring met dit soort zaken opgebouwd. Iedereen heeft hier na de Ben Cramer look-a-like-night, die ik een tijdje geleden organiseerde, nog wekenlang met een big smile rondgelopen. Zo’n halfuurtje net na de lunch is een peulenschil voor mij.’

Wat Nufting precies van plan is als hij gekozen wordt, wil hij nog niet prijsgeven. Na enig aandringen wil hij wel een tipje van de sluier oplichten. ‘Ik heb de laatste tijd veel boeken gelezen over de periode net-na-de-Tweede-Wereldoorlog in Nederland, en de mensen kunnen hun scheerapparaten weer van zolder halen. Meer kan ik niet zeggen.’

Naast Roelofarendsveen denken ook Budel, Holwierde en Tubbergen aan een net-na-de-lunch-burgemeester om iets aan het gevoel van ontevredenheid onder haar burgers te doen. In het Zeeuwse Hulst is de sfeer net na de lunch ook niet te pruimen, maar daar wil men het takenpakket van de periode-tussen-het-eerste-en-het-tweede-kopje-koffie-burgemeester uitbreiden.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.