Voetbalfans onder een doek

Zelf hield ik wel eens een wit papiertje boven m’n hoofd. Naast, onder en boven me hadden de mensen overwegend een groen papiertje boven hun hoofd, zodat er in het wit een tekst te lezen was die ervoor moest zorgen dat FC Groningen de wedstrijd zou winnen. Ik hield nog nooit een heel groot doek boven m’n hoofd in het stadion.

In het programma Voetbalfans, waarbij een cameraploeg iedere uitzending enkele hartstochtelijke clubmalloten volgt, was te zien hoe een paar duizend PSV-supporters zich wel onder mochten dompelen in het geluk dat ‘een doek boven je kop’ heet. Een man met een buik waar Jan Boskamp vier keer inpaste, had het gemaakt. Waarschijnlijk niet in z’n eentje, maar hij was wel hoofd doek. Vreemd voor iemand die eruitzag als het prototype Wilders-stemmer – vol met tatoeages en een hoofd waar vanaf was te lezen dat de beste man zelf niet kon lezen.

Hij was er als oprichter van PSV Fans United verantwoordelijk voor dat het doek straks goed te zien zou zijn. De man coördineerde het geheel verrassend vakkundig. Hij stond als een veldmaarschalk voor zijn troepen. Liep langs ze, en gaf professioneel het sein ‘doek in de lucht’. Op het doek stond onder andere een grote foto van de kale schedel van de man zelf. Een gezonde dosis ijdelheid is ook de hartstochtelijke clubmalloot niet vreemd, bleek.

Een paar minuten later was het doek alweer gevallen. Volgens het hoofd doek had het allemaal wel wat beter gekund. Sommige mensen hadden onder het doek door willen kijken, en dan, zo weet iedere doekdeskundige, blijft het doek niet strak staan. Jammer. Maar toch, hier deed hij het allemaal voor, liet hij weten aan de camera van Voetbalfans.

Hier deed hij het allemaal voor. Tja.

Dagen werk voor twee minuten doekplezier. Dat ook nog vergald werd door enkele doekdummies die niet begrijpen dat doekophouden een serieuze bezigheid is, welke doekdiscipline vergt.

Nadat het doek opgeruimd was, zag de man onder het genot van een stuk of wat verschraalde evenementenbiertjes zijn favoriete team met 4-1 winnen van De Graafschap. Of het zonder doek ook zo was gelopen, zullen we nooit weten.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Voetbalfans onder een doek”