Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… wolken

Sjaak L. Grottenhoofd hield bijna twee jaar lang een dagboek bij voor dit zeer invloedrijke weblog. De geschiedenis leert ons echter dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. Daarom is Sjaak er mee gestopt. Omdat we Sjaak wel graag wilden behouden voor dit per zin invloedrijker wordende weblog, moppert hij nu ieder weekend in ongeveer 200 woorden over iets. Deze keer over wolken.

Wat ik dus stomme dingen vind, zijn wolken. Met een beetje pech zitten ze voor de zon en dan moet je een trui aantrekken. Truien jeuken soms, vooral als ze van wol zijn. Wol wordt van schapenvacht gemaakt. En dan zijn we weer terug bij wolken, want de mensen noemen bewolking met de naam cirrocumulus ‘schapenwolken’. Behalve Latijniërs, die noemen het wel gewoon ‘cirrocumulus’.

Mensen zien niet alleen schapen in sommige wolken. Ze zien de gekste dingen. Ik heb weleens een oude Japanner met zes oren en een staart gesproken die ooit een hele grote paddenstoel in een wolk had gezien. Rare jongens, die Japanners!

Ikzelf zie geen dingen in wolken. Ja, één keer, toen zag ik in een partij sluierbewolking dertig ritueel geslachte schapen. Dat was wel een beetje gek. Ik heb daar toen nog nachtmerries van gehad. Stomme wolken!

Je hebt ook nog hele lage bewolking. Dat heet mist. Dan zie je dus geen reet meer. Ik ben ooit in de mist twaalf naakte supermodellen tegengekomen die op weg waren naar een kalendershoot. Maar ja, vanwege de mist niks van ze gezien.

Daarom blijf ik dit weekend lekker binnen op de bank. In m’n HEMA-slip kijken naar de kalender. Zonder last te hebben van die ellendige laaghangende wolken!

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

18 reacties op “Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… wolken”