Jaap Jongbloed vermist

De TROS heeft gisteren aangifte gedaan van de vermissing van presentator Jaap Jongbloed. Jongbloed verscheen niet op een afspraak over zijn toekomst bij de omroep. Hij nam ook zijn telefoon niet op. De TROS heeft geen idee waar hij is en maakt zich grote zorgen om het lot van de presentator.

Het is niet de eerste keer dat er een TROS-coryfee kwijt is. ‘We hebben André van Duin ook wel eens als vermist opgegeven bij de politie’, zegt TROS-directeur Peter Kuipers. ‘Maar die bleek zich naderhand twee dagen achter een typetje verscholen te hebben. Daarnaast was Ivo Niehe laatst nog even vermist, maar hij liet gelukkig dezelfde avond vanuit een Parijs theater van zich horen. We hebben toen wel een tijd in spanning gezeten; normaal laat Ivo elke tien minuten wel even iets van zich horen.’

Volgens 71 procent van de leden van het 1Vandaag-opiniepanel was 1Vandaag-presentator Bas van Werven recentelijk ook een keer vermist. Dat ontkent Kuipers met klem. ‘Hij maakte die cijfers zelf bekend; hij presenteerde het programma op dat moment. Het opiniepanel heeft het niet altijd bij het rechte eind, blijkt maar weer.’

De vermissing van Jaap Jongbloed is wel echt. De omroep neemt de zaak dan ook zeer serieus. Kuipers: ‘Zelfs serieuzer dan de vermissingen van André en Ivo. Bij hen hadden we als ultiem middel het tv-programma Vermist nog in kunnen schakelen, maar daar is Jaap zelf presentator van. Hij kan moeilijk op zoek gaan naar zichzelf. Jaap heeft niks met dat spirituele gedoe.’

Inmiddels is Kuipers behoorlijk radeloos geworden door de situatie. ‘Ik weet het echt niet meer! Misschien moeten we Frits Sissing contracteren en dan het programma Op zoek naar Jaap Jongbloed gaan maken.’

Frits Sissing geeft aan niet open te staan voor een vertrek bij de AVRO, maar de presentator van Opsporing verzocht heeft nog wel een tip voor Kuipers. ‘Als ze hem niet via Vermist op kunnen sporen, moeten ze Jaap misschien in een videoboodschap oproepen een overval te plegen, zodat er videobeelden van hem opduiken. De ervaring leert dat mensen hem dan soms herkennen en contact opnemen met de plaatselijke politie.’

Robert ten Brink laat weten zijn caravan belangeloos aan de TROS beschikbaar te willen stellen voor het opnemen van de videoboodschap. ‘Op dit soort momenten telt het niet of je bij de Publieke of commerciële omroep zit. Dan sta je gewoon voor elkaar klaar.’

Jaap Jongbloed zelf reageert vanaf zijn vakantieadres in Rio de Janeiro nuchter op zijn vermissing. ‘Ik denk dat het allemaal wel losloopt.’

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

5 reacties op “Jaap Jongbloed vermist”