Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… Indianen

Sjaak L. Grottenhoofd hield bijna twee jaar lang een dagboek bij voor dit zeer invloedrijke weblog. De geschiedenis leert ons echter dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. Daarom is Sjaak er mee gestopt. Omdat we Sjaak wel graag wilden behouden voor dit per zin invloedrijker wordende weblog, moppert hij nu ieder weekend in ongeveer 200 woorden over iets. Deze keer zijn de Indianen aan de beurt. 

Wat ik dus stomme mensen vind, zijn Indianen. In mijn ogen zijn het verderfelijke roodhuiden wiens tipi, wigwam of hoe ze hun tentje ook maar mogen noemen ik onder zou willen pissen met een lauwwarme straal ochtendurine. De avond ervoor eet ik asperges. Ik hou helemaal niet van asperges. Moet je nagaan hoe stom ik Indianen vind.

Ik vind indianen verreweg de vervelendste bevolkingsgroep van Noord- Midden- en Zuid-Amerika. Met hun tooien. Het zou toch wat zijn als we allemaal met een bosje veren op ons hoofd rond gingen lopen?!

De Indiaan aan wie ik in het bijzonder een hekel heb, draagt de naam Hiawatha. Hij is een vriendje van Donald Duck, een megalomane matroos zonder broek over wie ik in een volgende moppersessie mogelijk nog eens met u kom te spreken.

Eerst Hiawatha. Hiawatha is volgens zijn biografie een Rondbuikindiaan die zich een groot krijger waant, maar zich keer op keer in de nesten werkt. Dan ben je dus een lul van een Rondbuikindiaan! Je moet jezelf niet steeds in de nesten werken, dat weet iedereen.

Zo blijf ik dit weekend lekker op de bank liggen. Dan is de kans dat je jezelf in de nesten werkt heel erg klein. Die Hiawatha zou ook eens wat vaker op de bank moeten blijven liggen. Ugh.

PS. Dragen moderne indianenvrouwtjes Ughs? Weet iemand dat? Groetjes Sjaak.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

2 reacties op “Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… Indianen”