Sjaak L. Grottenhoofd moppert over… bananen

In goed overleg met Sjaak hebben we besloten dat hij vanaf heden geen dagboek meer bij zal houden. De geschiedenis leert ons namelijk dat het niet altijd goed afloopt met mensen die een dagboek bijhouden. We wilden Sjaak wel graag behouden voor dit zeer invloedrijke weblog. Daarom moppert hij ieder weekend 200 woorden over iets alledaags. Deze keer bananen.

Wat ik dus stomme dingen vind, zijn bananen. Dat is typisch zo’n stuk fruit waarvan ik denk: moet dat nou? Ik vind de banaan, met z’n kromme en gele uiterlijk, een enorme uitslover, net zoals de ananas. Het zijn allebei verderfelijke vruchten.

Het zijn ook allebei bederfelijke vruchten. Wat er met een ananas gebeurt als hij bederft, weet ik niet, maar een banaan wordt bruin. En heel erg papperig. Een banaan blijft wel gewoon krom als hij bederft. Dan denk ik: als je toch bruin en papperig wordt bij het bederven, kun je toch ook nog wel even recht worden? Kleine moeite, groot plezier.

Maar daar heeft de banaan dus weer geen zin in. Die blijft, hoe bruin en papperig hij ook is, gewoon krom. En wie denkt dat hij zich als krom iets nuttig maakt door aan een grote klok in Parijs te gaan slingeren ofzoiets, heeft het ook mis. Meneer de banaan ligt gewoon lekker krom te wezen in een fruitmand of het oor van Ernie!

Ik blijf dit weekend weer lekker op de bank liggen. Zonder bananen, maar met een hele hoop lekkere rechte frikandellen speciaal. Want dat is nog zoiets: een banaan is helemaal niet lekker met curry, mayonaise en uitjes. Godzijdank voor het bestaan van de frikandel!

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.