Aanslag op 11 september verijdeld

Gisteren, op 4 oktober, heeft de AIVD ternauwernood een aanslag op 11 september kunnen voorkomen. Door kordaat optreden van de veiligheidsdienst blijft september ook volgend jaar gewoon uit dertig dagen bestaan. Vele kalenderfabrikanten, die hun kalenders voor 2012 al gedrukt hadden, haalden opgelucht adem.

Volgens datumexpert Jaap Stobbe zou de financiële strop voor kalenderfabrikanten nog maar het topje van de ijsberg zijn geweest wanneer de aanslag op 11 september gelukt was. ‘De aanslagen op de Twin Towers, die toevalligerwijs op 11 september plaatsvonden, waren er bijvoorbeeld bij in het niet gevallen. Je moet niet onderschatten wat het allemaal voor langetermijngevolgen heeft als er opeens een hele dag wegvalt in een jaar. Gelukkig zijn de datumterroristen op tijd gepakt,’ zei een opgeluchte Stobbe.

Als langetermijngevolg noemt hij onder andere de dag waarop Prinsjesdag valt. ‘Dat is van oudsher altijd op de derde dinsdag van september, maar als 11 september er niet meer is, dan valt de derde dinsdag van september op een maandag. Weet je dan nog maar eens normaal te gedragen als politicus. Het zou vermoedelijk een aardverschuiving teweegbrengen in het politieke landschap.’

Volgens datumtrendwatcher Hans Otjes had een geslaagde aanslag op 11 september ook grote gevolgen kunnen hebben voor de planeet aarde als zodanig. ‘Een paar honderd jaar geleden werd 17 februari gestolen; dat hebben ze toen opgelost door eens in de vier jaar een  schrikkeljaar in te voeren, maar zo’n kunstgreep kun je niet nog een keer uithalen. Dan loopt de boel onherroepelijk in het honderd.’

Otjes wil niet te veel in angstbeelden praten, maar hij denkt dat de aarde bij het wegvallen van nog een dag haar excentrische baan zal verliezen, wat desastreuze gevolgen heeft voor de rotatietijd en de inclinatie van de aarde. ‘Ik weet bijna zeker dat we dan door het dimensiegat schieten. En dan weet je echt niet meer wat er kan gebeuren. Dat is wel andere koek dan politici die zich geen houding weten te geven.’ Zo is het volgens Otjes denkbaar dat er in het ergste geval mensen moeten lachen om Ivo Niehe in de andere dimensie.

De AIVD heeft in verband met de verijdelde aanslag op 11 september, en de grote gevolgen die een nieuwe datumaanslag kan hebben, code bordeauxrood met een vleugje turquoise afgekondigd.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

5 reacties op “Aanslag op 11 september verijdeld”