Een rechts geluid door Bim Wosboom: Guy Verhofstadt

Omdat de redactieleden van onuitstaanbaar.nl allemaal hippies zijn die de hele dag naar gesubsidieerd toneel zitten te kijken en belastinggeld in een bodemloze put staan te scheppen terwijl ze met een allochtoon knuffelen, hebben we iemand ingehuurd die elke een zondag een authentiek en onversneden rechts geluid laat horen op dit zeer invloedrijke weblog. Zijn naam is Bim Wosboom en hij maakt korte metten met ‘the left church of Holland’.

Zomergasten. Daar kan ik me helemaal groen en geel aan ergeren. Urenlang naar het pseudo-intellectuele gewauwel van de tout court grachtengordel en omstreken, begeleidt door het zoontje van Piet Grijs en broertje van Aaf Groenteman. Diepzinnig staren naar een Iraanse documentaire over Oud-Perzische pottenbakkers of het zoveelste boehoehoe verhaal over de Holocaust, waarna de presentator een quasi diepzinnig verhaal over de moeder van de hoofdpersoon moet aanhoren.

Als er een hel bestaat, dan is die ongetwijfeld voorzien van een kamer waar je tot in de eeuwigheid naar Zomergasten moet kijken. Teringjantje, wat een marteling. De laatste gast in deze jaarlijks terugkerende litanie van semi-belezenheid is Guy Verhofstadt. Voor wie de man niet kent: Verhofstadt is een foeilelijke Belg met een Hitlerspuuglok (Godwin!), fietsenrek én moeilijke bril. Hij is de Obergruppenfuhrer van de liberale fractie van het Europees Parlement. Het EP is een zwaar overbetaald praatclubje van ultra-politiekcorrecte en de jongens en meisjes van de liberalen zijn de meest politiekcorrecte fatsoensrakkers die er zijn.

(Op Hans van Baalen na, een zeer geschikte vent. Als ik ooit onder het moordend vuur van een stel jihadisten kom te liggen, dan zou ik niemand anders dan Hans van Baalen naast me in de loopgraaf wensen. Al was het maar om zijn corpulente gestalte als kogelvrij vest te hanteren. Maar dit terzijde.)

Verhofstadt is eigenlijk een enorme mislukkeling. Nu ben je dat als Belg sowieso, maar Verhofstadt is wel een enorme faalhaas. Of niet, want de man heeft er wel een landgoed in Italië aan overgehouden. Maar politiek gezien is alles waar die man zich tegen aan heeft bemoeid een mislukking. Zijn Open VLD is thans een irrelevant partijtje geworden, België is de facto failliet en hij werd door Tony Blair gedwarsboomd in zijn streven om zakkenvuller in chief van Europa te worden. Nochtans is deze lul met vingers niet van de televisie weg te slaan.

Waarom? Nou, d’n Guy is een verklaard tegenstander van ‘populiesme’. Onder ‘populiesme’ verstaat hij de mening dat het niet zo’n goede ontwikkeling zou zijn voor landen als Nederland, Duitsland en Finland als zij krom zouden moeten liggen voor de euro-obligaties die knoflooklanden zouden moeten redden. Ook als je het niet zo’n goed idee vindt dat heel Afrika hier op de koffie komt, dan ben je een ‘populiest’. Dat de burgers van Nederland en Frankrijk de Europese Grondwet afschoten om daarna het Diktat von Lissabon opgelegd te krijgen, noemt hij een godsgeschenk.

Dat gaat er bij de progressieve goegemeente natuurlijk in als gods woord in een ouwerling. Daarom mag Verhofstadt overal zijn EU über alles riedel komen afsteken. Geen hond die hem een kritische vraag stelt. Nee, Verhofstadt gaat als een salafistische imam tekeer tegen de ongelovige honden die het Federale Europa niet zien zitten. Als heidenen dienen zij verdelgd te worden. De rotsvaste grootmoefti van het EU geloof kondigt zijn fatwa’s af met rondvliegende klodders spuug door zijn gebrekkige tanden heen.

Verhofstadt is gewoon een religieuze fanaticus. Iemand die verblind door zijn eigen geloof niet meer open staat voor andere meningen, de werkelijkheid of de ratio. Nee, vooruit marcheren naar de EU heilstaat waarin iedereen van Verhofstadt zijn zelfgebrouwde chateau de Migraine als miswijn moet hanteren. (De man poseert namelijk en passant ook nog eens als oenoloog. Ach, dit soort van de realiteit losgezongen figuren heeft altijd een groteske antiburgerlijke lulligheid om zich heen hangen. Marie-Antoinette wilde ook herderinnetje spelen).

Guy Verhofstadt, ik zeg het je als vrije Bataaf tegen muitzieke Belg: ik vind je een onuitstaanbare lul. Je kunt van mij ongezien de touwtiefus krijgen met je Federaal Europa en je vieze wijn die naar paardenzeik smaakt. Dus laat het zoontje van Piet Grijs maar lekker in je hol kruipen en bral je holle retoriek over populiesme maar in het rond. Je kunt de grachtengordel voor de gek houden, maar de fiere Nederlander niet.

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

5 reacties op “Een rechts geluid door Bim Wosboom: Guy Verhofstadt”