Volendamse lepel klaagt Endemol aan

Een lepel uit Volendam heeft televisieproducent Endemol aangeklaagd. Endemol is voornemens in het nieuwe tv-seizoen een realitysoap rond een Volendamse bestekla te gaan maken, maar één lepel uit die bestekla is daar totaal niet van gediend en is nu dus naar de rechter gestapt. Endemol ziet het proces met vertrouwen tegemoet. ‘Wij denken dat de rechter zichzelf niet ontvankelijk zal verklaren omdat een lepel geen rechtspersoonlijkheid bezit’, aldus Chris de Biel, woordvoerder van Endemol.

De Biel snapt de aanklacht van de lepel ook niet. Volgens hem moet de lepel juist blij zijn met de realitysoap.‘De serie zal een heel reëel beeld schetsen van hoe het er in een bestekla precies aan toegaat. Tot nu toe hebben de mensen daar geen idee van. En ik hoef u niet uit te leggen dat het erg belangrijk is dat mensen wél weten wat er zich allemaal in een bestekla afspeelt. Maar ja, begint zo’n lepel plotseling moeilijk te doen. Onbegrijpelijk, want het zal allemaal heel smaakvol in beeld worden gebracht, dat kun je aan ons wel overlaten.’

Mocht de lepel uit Volendam onverhoopt het proces tegen Endemol toch winnen, dan overweegt het bedrijf het wel en wee van een bestekla in een ander dorp te gaan volgen. Toch zou dat wel een fikse streep door de rekening van Endemol zijn volgens De Biel. ‘Dingen uit Volendam hebben toch net dat beetje extra. Ik kan moeilijk onder woorden brengen wat het precies is, maar dat het iets is, staat wel vast. Dat blijkt wel uit al die andere realitysoaps die we hebben gemaakt over en met Volendammers. Volendam is sexy.’

Ondertussen laten andere voorwerpen uit de Volendamse bestekla die was uitgezocht voor de realitysoap zich niet onbetuigd. De knoflookpers is op Facebook een petitie begonnen om de lepel uit de bestekla te zetten, en de vorken en de fileermessen in de la zijn op hun beurt een civiele procedure begonnen tegen de lepel. We spraken met een vork: ‘Die hufter van een lepel ontneemt ons op deze manier de kans om door te breken bij het grote publiek. We lopen eeuwige roem en heel veel geld mis. Die emotionele schade en gederfde inkomsten willen we nu op de lepel verhalen. Hij is van zilver, dus hij kan het best missen.’

De lepel zelf was niet beschikbaar voor commentaar, maar zijn advocaat, Mr. Fred Soep, legde wel de volgende verklaring af: ‘De lepel gunt iedereen roem en geld, maar niet ten koste van hem. De lepel vindt zichzelf helemaal niet speciaal en talentvol, en snapt dus niet waarom hij zo nodig op tv moet. Hij heeft  er gewoon geen zin in. Met dit standpunt heeft hij geen vrienden gemaakt in de bestekla; hij heeft al ettelijke aanslagen van vlijmscherpe messen overleefd. We overwegen daar aangifte van te doen, maar we willen de zaak ook niet verder op de spits drijven.’

De zaak komt op 24 augustus voor bij de Amsterdamse rechtbank. Uit angst voor ongeregeldheden zal de zitting niet toegankelijk zijn voor publiek.  

Volg ons op Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

Één reactie op “Volendamse lepel klaagt Endemol aan”