Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd

Het was een tijdje akelig stil rond Sjaak L. Grottenhoofd op onuitstaanbaar.nl. De directie van dit zeer invloedrijke weblog en Sjaak hadden een financieel conflict, waarmee er na 52 episodes een einde kwam aan ‘Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd’. Omdat we Sjaak toch wel een beetje misten, hebben we elk dubbeltje op het hoofdkantoor omgedraaid, en wat bleek: aan de andere kant van die dubbeltjes vonden we het vorstelijke honorarium dat Sjaak voor het schrijven van zijn dagboek eiste. Gevolg is dat Sjaak zich met een simpele krabbel heeft gecommitteerd aan nog eens 52 afleveringen van zijn dagboek.

Er is ondertussen wel het een en ander veranderd in het leven van Sjaak. Zijn ex-vrouw Rita en kinderen Teuntje en Gezinus ziet hij nog maar nauwelijks. Sjaak is een drukbezet man geworden, die een sportschool bestiert in Den Bosch. Beste vriend Tonnie van Bemmelen werkt er als manusje van alles (voornamelijk frikandellen bakken en dan zelf opeten). De nagel aan de doodskist van Sjaak, Trudy Pasveer, heeft helaas voor hem een jaarabonnement afgesloten bij sportschool ‘De Snor’.

Maandag 11 juli

Vandaag besloot ik dat mensen boven de150 kiloer niet meer inkomen bij sportschool ‘De Snor’. Tonnie van Bemmelen krijgt dispensatie. Net als vaste klanten Frank Hullebalk, Gliep Schoefjes, Nando Uikels en Drubo Bladibladibla. Die laatste naam heb ik verzonnen. Wie heet er nou Drubo Bladibladibladi? Naast die vier komen er eigenkijk nooit mensen van boven de150 kiloin mijn sportschool, dus erg veel gevolgen heeft mijn besluit niet.

Dinsdag 12 juli

Nadat ik de ramen had gelapt van sportschool ‘De Snor’ vond ik dat ik wel iets lekkers had verdiend. Daarom gooide ik de tent op slot en ging ik naar de hoeren. De dame die kennis maakte met mijn forse geslacht heette Vladoia Dubrovski, een Servische met pukkels rond haar schaamstreek. Na afloop van de daad bleef ik nog even zitten in haar kamertje en keken we samen naar de finish van de touretappe van die dag.

Woensdag 13 juli

Helaas gaat er geen week voorbij zonder dat die ellendige Trudy Pasveer er een rol in speelt. Deze keer bestelde ze een Fanta aan de bar van sportschool ‘De Snor’. Een Fanta! Hoe haalt ze het in haar hoofd?! Ik zei dat er geen Fanta was en sloeg haar niet veel later met een glazen fles Spa Rood tegen het hoofd, hetgeen een wond opleverde die er mocht wezen. Helaas zorgde dat er wel voor dat mijn vloer binnen de kortste keren onder het bloed zat, waardoor ik met een dweil in de weer moest. Trudy kreeg een verband om haar kop gebonden door een of andere pipo die aan de bar zat en toevallig een verbanddoos bij zich had.

Donderdag 14 juli

Omdat Tonnie deze week nog helemaal niet in het ziekenhuis was geweest, besloten we vandaag even langs te gaan. Zomaar. Na ons in een bezemkast moed te hebben ingedronken, zijn we een operatiekamer binnengeslopen en heb ik Tonnie z’n blinde darm verwijderd. Onverdoofd. Op de plaats waar eerst zijn blinde darm zat, heb ik een frikandel gestopt. Dat wilde Tonnie graag.

Vrijdag 15 juli

Na een lange dag werken, werd ook deze week weer besloten met een vrijdagmiddagborrel. Tonnie stond hapjes uit te delen alsof hij z’n blinde darm nog had en er helemaal geen frikandel in zijn lijf zat, en ik tapte bier zoals ik nog nooit gedaan had. Zo rond een uurtje of acht druppelde sportschool ‘De Snor’ leeg; ik praatte tegen de theedoek over onder andere botsautootjes, het blote billengezicht van Cadel Evans, begonia’s, afwasmiddel, hurktoiletten, de keurslager in Lopik, bijballen, meteorietenregens en aanslagen op verkondigers van het vrije woord.

Volg ons Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

3 reacties op “Het dagboek van Sjaak L. Grottenhoofd”