Tour du Jour

RTL7 heeft het concept van het programma Voetbal International handig vertaald naar het wielrennen. Tour du Jour. Een aantal experts en semi-experts kletsen wat over wielrennen. Vooral in juli in een jaar waarin er geen EK of WK voetbal is, is wielrennen de mooiste sport ter wereld. Dat is dit jaar zo, dus dat komt mooi uit.

Wat RTL heel goed in de gaten heeft, is dat het Nederlandse volk vandaag de dag het liefst mongolen voorgeschoteld krijgt. Gert Jakobs en Danny Nelissen zijn de mongolen van dienst. Gert Jakobs praat in een tempo van drie woorden per minuut in combinatie met een vet accent. Danny Nelissen praat in een tempo van driehonderd woorden per minuut in combinatie met een vet accent.

Wat vooral Danny Nelissen te denken zou moeten geven is het feit dat Gert Jakobs in drie woorden 100x zo lollig als Danny in driehonderd. Dit betekent dat Jakobs per woord 10.000 keer (1 miljoen%!)  lolliger is dan Nelissen. De snor, die maandag aanschoof, is nog weer een miljoen keer lolliger, waarmee Nelissen toch wel voor een of ander diepterecord in aanmerking zou moeten komen.

Danny Nelissen is ex-renner en de neef van Jean. Danny is tevens de oorzaak van Jean’s alcoholverslaving. Was Danny mijn neef, ik zou me ook kapot zuipen. Het is niet per se erg als je geen humor hebt maar dan moet je wel kundig zijn. Of Doutzen Kroes.

Danny Nelissen debiteert allerlei wielerclichés en vertelt dit met het enthousiasme van een 4-jarige die voor het eerst zijn eigen billen heeft afgeveegd (hier volstaat elke willekeurige andere vergelijking waarbij een kind en ontlasting opduiken, ik begrijp zelf ook niet waarom). Dit is een goede reden om hem op zijn bek te willen slaan.

Waar ik voorts moeite mee heb is het lichaam van Nelissen, hij is spettervet. Ik wil niet dat mensen die over wielrennen vertellen vet zijn, Smeets uitgezonderd. Mag ik dit zeggen? Ja, dit mag ik zeggen!

Wie niet vet is, is Gert Jakobs. Hij is kaal. Gert heeft ook een website www.gertjakobs.nl, toevallig de gekste website ooit. Er is niks op te beleven, je ziet Gert’s twitter- en facebookactiviteiten. Maar, beste Gert, volgens mij kun je dit ook gewoon op de desbetreffende websites zelf zien. Het is voor Gert maar goed dat iemand anders het wiel heeft uitgevonden, allereerst omdat het hem nooit was gelukt en daaruit voortvloeiend; dan had Gert nooit wielrenner kunnen worden. Gert zou nog geen wiel herkennen als-ie zijn been erin stak, ofzoiets.

Gert heeft wel een aanstekelijk soort enthousiasme. Als hij op toeren raakt dan komt hij iets los van zijn stoel en begint hij keelklanken uit te slaan. Hij klinkt dan als een grizzlybeer met ontlastingsproblemen. Het lijkt erop dat hij dit doet om een, pak hem beet, Johnny Hoogerland aan te moedigen. Dit doet het altijd goed bij het publiek getuige het applaus nadien. Gert zou een uitstekende volksmenner zijn als hij niet het product was geweest van te naaste verwanten.

Als klap op de vuurtoren duikt Roel Viesdrink op (hier plagieer ik David Zomer, een lul ook). Wat blijkt bij Roel; het is elke keer hetzelfde liedje.

Volg ons Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar. 

15 reacties op “Tour du Jour”