Hobby’s: Digitaal scrappen

Omdat Nederland boven alles toch een heel gezellig hobbyland is, zal ik u, de lezer van dit zeer belangrijke weblog, van tijd tot tijd kennis laten maken met een niet minder belangrijke hobby. Deze keer digitaal scrappen.

Op de website waar ik voor het eerst kennis nam van digitaal scrappen, krijgt deze hobby als ondertitel ‘knutselen op je computer’ mee. Want op de computer, daar gebeurt het allemaal. Je kunt er foto’s vergroten, verkleinen, delen, bewaren, weggooien… en aankleden. De puntjes na weggooien verraden dat het de digitale scrapper om het aankleden van foto’s te doen is. Foto’s weggooien zou ook wel een hele gekke hobby zijn.

Foto’s aankleden op de computer daarentegen is hartstikke geinig. Dit stel ik me er bij voor: je surft naar een website met een geile naam als www.geil.nl, daar aangekomen zoek je een mooi plaatje uit van een naakt geil wijf, dat plaatje copy-paste je in paint, en dan zoek je in de Wehkampgids een leuk jurkje uit, dat je met behulp van een flesje lijm over haar virtuele lijf heen plakt. Met Barbies spelen, maar dan net even anders.

Het scheelt niet veel, maar zo werkt het digitaal scrappen niet. Er komt geen lijm aan te pas, en je hoeft de website www.geil.nl ook niet te bezoeken (jammer voor de digitale scrapper, want daar staan teksten als: ‘Heftig zoenend staan Carlijn en onze neukstier in de slaapkamer’). Digitaal scrappen is namelijk ‘het maken van collages met behulp van een computer en een fotobewerkingsprogramma’s’.

Nu is een naakt wijf op de computer aankleden ook wel een soort fotocollage, maar toch bekruipt mij het gevoel dat dat onder digitale scrappers weinig gebeurt. Geen Carlijns en neukstieren, maar ‘een foto openen in een fotobewerkingsprogramma en knutselen maar! Je voegt nieuwe elementen toe, eventueel tekst, mooie achtergrondjes en een kunstwerkje is geboren’.

Kortom, weer een hele gezellige hobby. En uiteindelijk kun je het kunstwerkje met de nieuwe elementen, de mooie achtergrondjes en de eventuele tekst ‘uitprinten, versturen via mail  of delen met andere digiscrappers via internet’. Bovendien raak je er ook niet snel op uitgekeken, want ‘de mogelijkheden zijn eindeloos’.

Of die mogelijkheden echt eindeloos waren, wilde ik natuurlijk wel eens aan den lijve ondervinden. Daarom heb ik Paint opgestart en ben ik zelf zomaar eens wat gaan knutselen met de computer. Wat bleek, de mogelijkheden zijn inderdaad eindeloos. Alles kan, zoals u hieronder wel ziet.

Humberto Derksen met een giraffennek en het lijf van een teletubbie probeert te jongleren met het hoofd van Arie Ribbens, een Koran, een schaats, een rol ducttape, een zak patat, een decoupeerzaag, een beschuit, een meloen en een opblaasbare lul.

Volg ons Facebook en vind ons leuk op Twitter. Of andersom. Kijk maar.

2 reacties op “Hobby’s: Digitaal scrappen”