Hertog Jan

Laatst zat ik eens in m’n eentje een krat bier leeg te drinken in m’n onderbroek. Het was een onderbroek van de HEMA, maar dat doet er eigenlijk niet toe. Het was een krat bier van Hertog Jan, en dat doet er wel toe. Toen ik het 23e flesje uit het krat pakte en eens goed naar de afbeelding op het etiket keek, zag ik het opeens: die Hertog Jan is een ontzettende zuiplap.

Kijk ‘em daar nou staan, met die enorme pul bier in z’n klauwen. Alsof-ie ieder moment ter aarde kan storten en luid snurkend z’n roes uit gaat slapen. Die blik in z’n ogen, ik ken het. Het is een blik die zegt: ik ben ladderzat, maar voor de foto probeer ik de schijn nog een beetje op te houden. En dat lukt niet. Iedereen kan zien dat we hier met een straalbezopen Hertog te maken hebben.

Die vrolijke, bolle wangetjes verraden dat de Hertog al minstens tien van die pullen achter de kiezen had voor hij er met eentje in z’n handen poseerde. Het schijnt ook dat z’n hele baard onder het bier zat, en dat Hertog Jan eerst grondig schoon moest worden gemaakt voor de fotograaf een beetje een normaal plaatje kon schieten. Bij de eerste zeven pogingen stak de Hertog ook nog telkens z’n tong uit of hield hij twee vingers achter z’n eigen hoofd.

De achtste poging leverde uiteindelijk deze foto op. En wie denkt dat de Hertog op die foto geen practical joke uithaalt, moet eens goed kijken naar het zwaard en hoe hij dat vasthoudt…Proost, Hertog Jan!

Volg ons ook op Twitter!

 

8 reacties op “Hertog Jan”