Geert Wilders bedreigen

Het is zo makkelijk, een beetje je baard laten staan en dan in een videoboodschap Geert Wilders bedreigen. Eigenlijk is het net zoiets als – en ik noem nu maar wat – je haar blond verven en dan een groep mensen over één kam scheren. Vandaag dook er weer zo’n joker op die Wilders bedreigt. Een Belg deze keer. Van de actiegroep Sharia4Holland. Dan weet je eigenlijk al dat je met een heel zielig figuur te maken hebt.

Niet alleen omdat het een Belg is die woordvoerder is van een clubje met de naam Sharia4Holland, maar vooral omdat die naam toch eerder doet denken aan weer een nieuw RTL4-programma met een jury, dan aan levensgevaarlijk terroristennetwerk. Dat degene die op een grote rode knop drukt niet de kandidaat te zien krijgt die auditie doet voor Sharia4Holland, maar er een bom onder de stoel ontploft bij een druk op de knop. En dan maar hopen dat het Gordon is. Zoiets.

Het lullige karakter van deze nieuwe bedreiging aan het adres van Wilders wordt nog eens benadrukt door het decor waar de Belg met de baard inzit (filmpje onder artikel). Het doet allemaal erg denken aan Achterwerk in de kast. Je weet wel, het programma waar men als kind een gordijntje open kon trekken en dan met een vissenkom voor de neus iets zei als: ‘Ik ben Pietje uit Drachten, 7 jaar oud, en ik kan vijf goudvissen tegelijk in m’n mond stoppen.’ En dan Pietje maar goudvissen in z’n bek proppen.

Die Belg doet net zoiets, want eigenlijk zegt hij: ‘Ik ben een Belg met een baard en ik kan Geert Wilders bedreigen.’ Pietje met z’n goudvissen klaarde het klusje in een minuut, de Belg met de baard heeft er negen minuten voor nodig. Dat snap ik ook wel, voor een moslim is het niet moeilijk in een kast te gaan zitten, maar er weer uitkomen, dat is een ander verhaal. Dan blijf je maar zitten en bedreig je nog eens wat.

Het is allemaal wel weer heel voorspelbaar, deze kastbedreiging. Na een Hollywoodachtige trailer die met Moviemaker in elkaar is geknutseld (zo pakte Wilders het ook een beetje aan met Fitna; stiekem lijken ze meer op elkaar dan ze willen), begint de Belg met de baard Arabische versjes op te zeggen en noemt hij Wilders een hond. Waarom niet eens op de verrassing spelen en Lassie bedreigen: ‘O, Lassie, jij vuile hond, dat je mag stikken in zes kilo rijst.’

Of iemand bedreigen die nog nooit wat onaardigs heeft gezegd over moslims. Harmen Siezen bijvoorbeeld. Peter Timofeeff, kan ook. Een bedreiging aan het adres van die twee wordt toch gelijk een mooi absurdistisch toneelstukje. Ik hoor het een boze extremistische moslim al zeggen: ‘Peter Timofeeff, dat Allah je aan je snor op mag hangen, terwijl de profeet een liter kwik door je strot duwt. En Harmen Siezen, dat je mag sterven aan zadelpijn! Dat komt aan. Het boezemt angst in. De zoveelste bedreiging aan het adres van Geert Wilders niet meer. Helemaal niet als ze door een Belg worden geuit. Het zachte Vlaamse taaltje is totaal niet geschikt om te bedreigen.

Kortom, de Belg met de baard is een hele slechte bedreiger.

Laat een baard staan en volg ons op Twitter!

Belg met baard: