Naar voetballers kijken die uit een bus komen

De koppies strak en met een koptelefoon op het hoofd die zo uit de DJ booth van Tiësto of zo’n andere draaipipo lijkt te zijn weggelopen, zo komen profvoetballers uit de bus die ze naar het stadion heeft gebracht. Tegenwoordig komt niet alleen de uitclub met de bus naar het stadion. Ook de spelers van de thuisclub komen vaak met de spelersbus aan. Ze komen uit ‘het spelershotel’.

Zucht, was het nog maar vroeger, toen Berry van Aerle gewoon op z’n fietsje naar het Philips Stadion kwam (dezelfde als waar hij later de post mee is gaan bezorgen). Zat het tegen en kreeg Berry een lekke band, dan kwam hij pas vijf minuten voor de aftrap het stadion binnengesneld. Maar dat maakte niet uit, Berry kleedde zich thuis altijd al om en hoefde alleen nog maar z’n trainingsbroek en trainingsjack in de dug-out te leggen. Berry deed dat altijd gewoon zelf en gooide z’n kloffie niet met veel misbaar op de grond, zodat de verzorger moest bukken.

Als Berry op z’n fietsje aan kwam gereden bij het stadion stonden er ook nooit mensen achter dranghekken naar hem te kijken. In alle rust kon Berry z’n Gazelle (niet eens een fiets van de club!) op slot zetten en het sleuteltje even later in het kleine tasje stoppen dat Hans van Breukelen altijd in de linkerhoek van z’n doel legde. Hans bewaakte het waardevolle spullentasje met z’n leven. Iedereen die er, al dan niet met de bal aan de voet, bij in de buurt kwam, werd verrot gescholden door Hans. ‘Ich hoffe das du focking sterbst’, zei Hans dan.

Nu bewaren de keepers niet meer de waardevolle spullen van de spelers; ze stoppen wat anders in dat kleine tasje dat altijd bij ze in het doel ligt. Het zou ook niet meer passen. Om al die iPods met enorme koptelefoons te bewaren zou de keeper haast een zeecontainer in z’n doel moeten zetten. Met die koptelefoons zijn de spelers even daarvoor, bij het betreden van het stadion, een groep mensen gepasseerd die vanachter een dranghek stond te kijken naar spelers die uit een bus kwamen.

Die groep mensen is nog gekker dan de spelers die met een strak koppie en met een koptelefoon op het hoofd die zo uit de DJ booth van Tiësto of zo’n andere draaipipo lijkt te zijn weggelopen, uit de bus stappen. Voornamelijk omdat ze vanachter een dranghek naar spelers staan te kijken die met een strak koppie en met een koptelefoon op het hoofd die zo uit de DJ booth van Tiësto of zo’n andere draaipipo lijkt te zijn weggelopen, uit de bus stappen.

Zijn ze van de tegenpartij, dan worden ze uitgescholden. Zijn ze van het team waar ze zelf een shirtje maat XXXL van dragen dat nog steeds te strak zit, dan doen ze niks. Niet klappen, niet juichen, niks. Ja, ze kijken alsof ze moeten poepen, maar meer doen ze niet. Misschien proberen ze te luisteren naar welke muziek er door de koptelefoon van de speler schalt die stoïcijns langs het stelletje debielen loopt dat kijkt naar spelers die uit een bus komen. Hoe onsympathiek het er ook uitziet, die speler heeft nog gelijk ook. Debielen moet je negeren.

Negeer ons niet en volg ons op Twitter!

69 reacties op “Naar voetballers kijken die uit een bus komen”