Kleedkamergeweer

Goed beschouwd is een kleedkamer niet meer dan een plek waar voetballers zich van hun dagelijkse kloffie in sportkleding hijsen. Ook voor andere sporters geldt dit; handballers en korfballers staan immers ook niet in hun spijkerbroek een balletje over te gooien. Maar ik focus me toch even op de voetbalkleedkamer. Daar schiet iemand nog wel eens met een luchtbuks. Met alle respect voor handbal en korfbal, maar dat zijn toch sporten die worden bedreven door mensen die nog niet eens een klappertjespistool van een uzi kunnen onderscheiden.

Voetballers kunnen dat wel. En dan is het nog maar een kleine stap om eens een pistool mee naar de kleedkamer te nemen en er wat mee in de rondte te schieten. Ashley Cole van Chelsea deed het. Met een .22 luchtdrukgeweer, het zwaarste geweer dat iemand legaal mag bezitten in Engeland. Hij had het geweer voor de grap meegenomen naar het kleedlokaal. U moet weten, en dat weet u als u een amateurvoetballer bent, de kleedkamer is dé plek voor voetbalhumor en stoerdoenerij.

De penis speelt een belangrijke rol in dit kleedkamerspel. Uiteraard wordt er veel gekoekeloerd naar elkanders geslachtsdeel, maar het blijft niet bij kijken alleen. Nee, er wordt in kleedkamers ook ontzettend veel aan anale seks gedaan. Dat is niet waar. Maar er worden wel shampooflessen van een ander vol gezeken. Het is toch hilarisch om te zien hoe iemand zich met jouw pis staat te wassen. Tenminste, in een kleedkamer is het hilarisch; gebeurt het ergens anders, dan is het opeens een vrij kinky homoseksueel tafereeltje, waar voetballers normaal niks van moeten hebben. Het is de magie van de kleedkamer.

Maar goed, op al die piemeltjes en flessen vol met pis ben je ook weleens uitgekeken. Zeker als je profvoetballer bent. De verveling slaat snel toe wanneer je een ton per week verdient. Wat te doen? Het moet iets zijn dat zowel stoer als grappig is. Een geweer. Dat is stoer, omdat we vroeger allemaal soldaatje speelden. Heel mannelijk dus. En het is grappig, omdat…nou ja, dat hoef ik toch niet uit te leggen? Als iemand die zich met pis wast grappig is, dan is iemand die in z’n broek pist omdat hij op een haar na door een kogel wordt geraakt ook grappig.

Aldus toog Ashley in z’n Hummer naar de wapenwinkel. Ik zie ‘em al aan de balie staan: ‘Ja, meneer van de wapenwinkel, heeft u nog een geweer dat het een beetje goed doet in kleedkamers; een kleedkamergeweer als het ware. Een stoer apparaat waar je wel een beetje mee kan lachen dus. En o ja, het is wel belangrijk dat-ie het gewoon blijft doen als iemand de loop vol pist…’

We weten inmiddels allemaal hoe het is afgelopen: de meneer van de wapenwinkel gaf een mooi exemplaar mee aan Ashley, die schoot er uit de grap iemand mee neer in de kleedkamer en staat vanavond tegen Manchester United gewoon weer linksback. Hij kreeg nog wel een boete van 250.000 euro. Jammer, want met dat geld had Ashley eigenlijk een paar capsules gifgas, een vlammenwerper en een komodovaraan willen kopen.

Volg ons op Twitter of we  sturen Ashley Cole op u af!