Nordic skeeleren

Zaterdagavond had ik aardig wat bier gehad. Zo rond het middaguur de dag erna ontwaakte ik derhalve pas weer. Eitje bakken, glaasje melk erbij en de tv aan. Studio Sport. Niets aan de hand. Ja, Joep Schreuder was erop, maar nog enigszins verdoofd door de alcohol van de avond ervoor, kon ik dat wel aan.

Joepie was weer eens op locatie. De Gelredome dit keer. Vitesse zou daar later op de dag een wedstrijd gaan spelen tegen De Graafschap. Een knettergek item waarin Schreuder nietsvermoedende automobilisten tot stilstand maande om tegen hen zelf iets over Vitesse te vertellen, volgde. Een beetje verbaasd was ik wel over deze reportage, maar aan de andere kant: het was Joep Schreuder, dus dan kun je de gekste dingen verwachten. Niet alleen van Joep zelf trouwens.

Dat bleek even later. Op het moment dat Joep Schreuder net weer wat kinderachtige vraagjes met een mening erin aan het afvuren was op iemand, rolde er opeens iemand het beeldscherm in. Met stokken in zijn of haar handen. Ja mensen, ergens twintig meter achter Joep Schreuder bewoog zich iemand voort op uit de hand gelopen rolschaatsen, met stokken in de knuistjes gedrukt. Nordic skeeleren.

Ik wreef nog eens goed in m’n ogen, sloeg heel hard op m’n tv, maar ik bleef op de achtergrond rolschaatsen en stokken zien. Het bestaat kennelijk echt, Nordic skeeleren. Lopen met stokken, maar dan met wieltjes onder je schoenen, dat is het. Nordic skeeleraars worden vermoedelijk zelfs door mensen die aan Nordic walking doen, uitgelachen. Mensen die door Nordic walkers uitgelachen worden, daar moet je verder denk ik maar geen woorden meer vuil aan maken. Bij dezen.

Nordic twitteren, het bestaat ook vast. Hoe dan ook, volg ons op Twitter!

Zo ziet het er dus een beetje uit, dat Nordic skeeleren:


3 reacties op “Nordic skeeleren”