‘Tuigdorp’

Weer een nieuw woord dat dankzij de eloquentie van Geert Wilders en zijn PVV de Nederlandse taal binnen is komen wandelen: tuigdorp. Een dorp voor tuig. Wie tuig is, heeft Wilders ook al gedefinieerd. Een veelpleger, dat is tuig. Een moslim, dat is natuurlijk ook nog wel steeds tuig, maar voor de moslim geen tuigdorp. Nee, een moslim krijgt een enkeltje woestijnland, en het ‘schorriemorrie’, zoals Wilders dat zegt, wordt bij elkaar gezet in een ‘tuigdorp’.

Schorriemorrie, een fijn woord. Een Wilderswoord ook. Schorriemorrie doet het goed met Limburgse tongval. Het zal geen toeval zijn. (Inderdaad meneer de Limburger, dit is een belediging aan uw adres, u kunt nu woedend stoppen met lezen en weer een vlaai in uw bek gaan proppen.) Hoe mooi ik het woord schorriemorrie ook vond, ik wist nooit helemaal wat het betekende. Dankzij Geert weet ik het nu. Een veelpleger, dat is schorriemorrie. En die moeten dus allemaal bij elkaar worden gezet in een tuigdorp.

Stank voor dank, noem ik het. Stem je eerst met z’n allen Geert en z’n partij naar de 24 zetels, word je bij elkaar gezet in een tuigdorp. In containers, want daar moet het schorriemorrie in gaan wonen. Vuilcontainers dus eigenlijk. Omdat schorriemorrie in vuilcontainers op den duur gaat stinken, worden ze zo ver mogelijk buiten de bewoonde wereld geplaatst. Tja, het spijt me Limburgers, maar uw provincie is dus de meest voor de hand liggende locatie. Vooral omdat het transport van het schorriemorrie naar de vuilcontainers zonder al te veel problemen zal verlopen; de afstanden zijn klein. (Inderdaad, nog een belediging meneer de Limburger; ik zei toch dat u vlaai moest gaan eten!)

Wanneer ben je nou schorriemorrie en word je in een tuigdorp bij elkaar gezet… – opvallend overigens dat de PVV niet alleen de boel bij elkaar wil houden, maar zelfs de boel bij elkaar wil zetten. Nou, je bent schorriemorrie als je drie keer iets doet wat niet mag. Minderjarig of volwassen, dat maakt niet uit. Sterker nog, bij een veelplegende minderjarige moet van de PVV de hele familie mee naar het tuigdorp. Je zoon steelt drie keer een rolletje drop, en jij zit twee jaar lang in een container tegen de dikke pens van je veelplegende buurman aan te kijken, die uiteraard halfnaakt voor z’n container halve liters Schultenbrau zit weg te hakken.

Want zo gaat een tuigdorp eruitzien. Het is namelijk niet de eerste keer dat er geprobeerd wordt al het tuig bij elkaar te zetten. Vlak na de oorlog probeerden ze ook al eens zoiets. De familie Tokkie is het gevolg van dit experiment. Naast een dikke, uit de kluiten gewassen kabouter die met een kerstmuts op z’n hoofd een liedje zingt, heeft ons dit niet veel goeds opgeleverd. Maar leren van het verleden, daar doet Geert niet aan. Die roept louter dingen om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. En tuig of schorriemorrie in afgelegen gebieden in containers zetten, dat doet het natuurlijk goed bij het volk.

De realiseerbaarheid of de gevolgen van een plan komen bij de PVV op de tweede plaats. In de eerste plaats gaat het ze vooral om stemmenwinst. Eigenlijk passen de PVV en haar kiezers heel goed bij elkaar; allebei leggen ze een zelden vertoonde kortzichtigheid aan de dag.

Schorriemorrie zou zeggen: Folch onz ob Twidter!!!!!!!!!!!!!!

Tuig met een kerstmuts op het hoofd:

3 reacties op “‘Tuigdorp’”