Het logo van VVV Venlo

Onlangs attendeerde iemand mij op het logo van de voetbalclub VVV. VVV staat voor Venlose Voetbal Vereniging, en waar kun je die nu beter laten voetballen dan in Venlo. Voor de duidelijkheid hebben ze het er ook nog even achter gezet; de club heet officieel VVV Venlo. Venlose Voetbal Vereniging Venlo dus. Een gekke naam natuurlijk, maar het logo van VVV Venlo is een nog gekker ding.

Waar ik in de vorige alinea op de ongeveer 200 letters 25 v’s gebruikte, maakt het logo van VVV Venlo, dat u naast die 200 letters ziet, het veel bonter. Ik vind die 25 v’s in een stukje met 200 letters namelijk al behoorlijk veel, maar de logomaker van VVV Venlo vond dat hij de verhouding van v’s tot andere letters nog wel wat op kon schroeven; in het logo van VVV Venlo staan elf letters, waarvan er maar liefst zeven een v zijn.

Door die gekke naam van ze – Venlose Voetbal Vereniging Venlo, ik kan het niet vaak genoeg opschrijven – zijn vier v’s nog wel te rechtvaardigen, maar zeven…! Dan zet je dus gewoon drie hele grote v’s onder de naam van je club, zet je er voor de vorm nog een balletje in, en noem je het een logo. Van spelers die met zo’n stuitend gebrek aan creativiteit op hun borst spelen, kun je natuurlijk geen slimme steekpassjes en andere creatieve uitspattingen verwachten op het veld.

Dat die stelling inderdaad opgaat, blijkt wel uit de zeventiende plaats die VVV Venlo op dit moment bezet in de vaderlandse voetbalcompetitie. Nee, VVV Venlo uit Venlo, kom eerst maar eens met een beter logo, dan volgen de prestaties vanzelf. Kijk maar naar kampioen FC Twente, die hebben een lekker gek paard in hun logo. Dan verdien je Bryan Ruiz en Theo Janssen. Een club met zeven v’s moet het doen met Niels Fleuren en Ferry de Regt.

Wij hebben ook een logo, dat kunt u zien als u ons volgt op Twitter!

6 reacties op “Het logo van VVV Venlo”