Boer zoekt vrouw: het bedrog

Drie afleveringen was het rustig rondom boer Richard. Hij mompelde wat, hield z’n arm in een onmogelijke positie bij het mompelen en liet mompelend aan zijn dames en de kijkers thuis zien hoe je je koeienfabriek door een stel Duitsers met snorren laat runnen. Richard kabbelde rustig voort, en leek in niets meer op de man die op een date na vijf minuten begon te voetjevrijen onder begeleiding van allerlei oubollige versiertrucs. Het was allemaal schijn. Gisteren kwam Richard keihard terug: hij had de boel bedonderd.

In de uitzending van gisteren werd hem alle ruimte geboden dat bedrog uit te leggen; de andere boeren zaten niet helemaal lekker in de uitzending, zoals een voetbalanalist dat zou zeggen. Frank voerde bijvoorbeeld, terwijl hij een geit de poten kapot stond te slaan, vooral gesprekken die als volgt gingen: ‘Ja, nou, ik heb in principe…ehh… zo’n gevoel van je weet wel, begrijp je? En dan het meisje: ‘Ja, nou, …ehh…inderdaad, zo zit ik er ook een beetje in’, om af te sluiten met de conclusie dat ze op één lijn zaten. Over wat weet niemand.

Annemarie eiste ook niet veel zendtijd voor zich op. We zagen haar eerst heel romantisch met haar drie werknemers een landbouwwerktuig schoonspuiten met een hogedrukspuit, en vervolgens zei ze dat Johannes op moest donderen. Dat ging ongeveer zo: ‘Johannes, jij moet opdonderen.’ Waarschijnlijk hield ze het zo kort omdat er ergens nog wat melk gestremd moest worden, er een koe last van z’n staart had, of ze simpelweg al zeven minuten geen stuk kaas meer geknuffeld had. Johannes accepteerde zijn lot gelaten en nam, gelukkig voor ons, afscheid met nog één …hhhjaa.

Zelfs boer Marcel deed gisteren redelijk normaal. Voor een gestoorde gek dan, want dat blijft hij natuurlijk wel. Maar gisteren geen gedoe met gekke petjes of onderbroeken, en ook hield hij zijn lugubere voorkeuren (weduwes) waar het vrouwen betreft voor zich. Het wordt nog wel eens wat met Marcel. Gijsbert viel op door tegen José te zeggen dat zij uit dezelfde mest kwamen. Dit kan ik ook verkeerd verstaan hebben.

Hoe het ook zij, Richard kreeg alle ruimte. En die had hij nodig deze week. Meneer had de regels van de KRO aan z’n laars gelapt en was op eigen houtje (hehe) een boswandeling gaan maken met één van zijn dames. Nou, tijdens die wandeling was hij natuurlijk als een blok (hout?, hehe) gevallen voor dame Annemieke, met als gevolg de vierakter die de laatste vier afleveringen van Boer zoekt vrouw waren: de Mof en de Amerikaan hadden geen schijn van kans. Figuranten in een slecht toneelstuk waren ze. Nog minder dan een lijk in een Baantjer-aflevering.

Zo’n boswandeling van boer Richard, het deed mij afvragen hoe de andere boeren dat aan zouden pakken. Ik zag Annemarie al blokjes kaas strooien om de weg terug weer te kunnen vinden. Boer Marcel zag ik z’n potentiële geliefde wijzen op een open plek in het bos: ‘Kijk, daar ligt een massagraf met alle 47 Limburgse mannen die ik al heb omgebracht, in de hoop zo een lekker weduwetje aan de haak te kunnen slaan’, uiteraard slechts gekleed in een onderbroek en met een geruit petje op z’n hoofd. En roze laarzen met gele stippen erop dragend, ook dat.

Toen ik weer terug was in de werkelijkheid, en het beeld van een halfnaakte Marcel in roze laarzen met gele stippen weer uit m’n hoofd was verdwenen, zag ik boer Richard opeens als een jongetje van zeven. Maar dat was dus wel echt. Hij kreeg een standje van juf Yvon en zei zelf iets als: ‘Ik vind het niet meer leuheeeeeeuuuuk! Ik heb al een meisje uitgezocht. Ik wil niet meeeheeeer!’ Daarna zei juf Yvon streng dat hij de meisjes NU van z’n bedrog moest vertellen.

Helaas krijgen we dat pas volgende  week te zien, maar boer Richard blijkt een comebackboer te zijn; hij is terug als meest besproken boer! Het is alleen maar te hopen dat Marcel dat niet op zich laat zitten en volgende week ook de regels aan z’n laars lapt, z’n roze laars met gele stippen.

Wij spreken u ook streng toe; volg ons op Twitter!

Lees hier eerdere analyses van Boer zoekt vrouw: Kaas en de tractorconfessions van gekke Marcel, Eten en de onderbroek, De wc, het petje en de …hhhjaa van Johannes, Het gedicht en Boer zoekt vrouw kijken met je moeder

8 reacties op “Boer zoekt vrouw: het bedrog”