De koala

Omdat de bedreigde dieren, geheel indachtig de term ‘bedreigde dieren’, wel een keertje op zijn, heb ik na wijs beraad besloten deze gezellige weekendrubriek over bedreigde diersoorten om te dopen tot een gezellige weekendrubriek die over alle dieren kan gaan, bedreigd of niet. Het eerste niet bedreigde dier dat ten prooi valt aan mijn schrijflust is de koala. Een gek, klein beertje dat leeft in Australië. Vooral in het gebied dat nu onder water staat, dus zo makkelijk heeft hij het nu ook weer niet.

Ik kies ervoor om de koala als eerste niet bedreigde diersoort op te voeren in deze vernieuwde weekendrubriek omdat hij één eigenschap heeft die me zeer aanstaat: de koala slaapt zo’n 21 uur per dag, en als hij zich verslaapt zelfs 22. En koala´s verslapen zich nog al eens, dat komt omdat er maar heel weinig koala’s met een wekker zijn. Je hebt wel heel veel koala´s met een iPhone, maar ja, daar word je dus niet wakker van. Ze kunnen er wel mee twitteren. De koala is dan ook het buideldier dat het meest gebruik maakt van sociale media, zo wees een recent onderzoek van Maurice de Hond uit.

Uit dat onderzoek bleek dat de koala voornamelijk twittert in zijn slaap. Dat moet ook wel, anders word je met 21 uur slaap per dag natuurlijk nooit het buideldier dat het meest gebruik maakt van sociale media. Berichten die de koala in z´n slaap het wereldwijde web op slingert zijn onder andere: zzzzzzzzzzzz…#twexit en zzzzzzzzzzzzz…#twexit. De opvallende lezer let het direct op dat hier ‘de oplettende lezer valt het natuurlijk direct op’ had moeten staan, en dat het tweede voorbeeld één z meer bevat; de koala varieert graag in z’n tweets.

Naast twitteren mag de koala in z´n slaap ook graag dromen. Het liefst droomt de koala dan dat hij een giraffe is die net de hoofdprijs in de Nationale Postcodeloterij heeft gewonnen. Natuurlijk heeft de koala ook wel eens nachtmerries. Dan droomt hij ook dat hij een giraffe is, maar dan eentje met hoogtevrees. Een ongelukkige combinatie, maar dat hoef ik u, iemand die alles weet van de lengte van giraffes, niet uit te leggen.

Gelukkig zijn zulke nachtmerries niet aan de orde van de dag, en droomt de koala meestal heel vrolijk dat hij als giraffe een rode cabriolet van z’n zuur gewonnen geld koopt. Soms laat hij ook z’n anus bleken. Tja, je weet van gekkigheid niet meer wat je moet dromen als je zoveel geld wint. Zo heeft er ook wel eens een koala gedroomd dat hij als giraffe een hele middag biljetten van vijf euro in stukken stond te knippen met een schaar die speciaal vervaardigd was voor rijke giraffes (met zeventien diamantjes erin verwerkt). Het bleek dat je in 22 uur heel wat biljetten in stukjes kunt knippen.

Met de koala die dat droomde lag ik op dat moment toevallig in één bed. Nu moet u niet meteen denken dat ik de hele tijd maar een beetje met koalabeertjes in bed lig, nee, dat gebeurt maar twee keer per week. Dat komt door de bezoekregeling die ik en mijn ex, een aardvarken met een moeilijke huid, getroffen hebben. Toen het nog goed ging tussen het aardvarken en mij hebben we namelijk een koala geadopteerd, maar dat legde, ondanks dat hij de hele dag sliep, zo’n druk op onze relatie dat we hebben moeten besluiten uit elkaar te gaan. Nu droomt de koala doordeweeks bij het aardvarken met de moeilijke huid in de stal en ligt hij in het weekend met mij in bed. Nu dus.

Sterker nog, ik geloof dat-ie op dit moment wakker wordt. Ja hoor…, nou dan moet ik hem maar even snel op het potje zetten, voor hij m’n lakens weer eens bevuilt. Desondanks kan ik iedereen een adoptiekoala aanbevelen. De gezichtsuitdrukking als hij droomt dat hij een loterijwinnende giraffe is, is nu eenmaal onbetaalbaar!

Net als de koala kunt u ook twitteren, en dan moet u vooral ons volgen!

7 reacties op “De koala”